Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zapłon po przekręceniu świateł

myszon
09-09-14, 11:52
Witam. Posiadam Civica V Sedan. Mam taki problem. Po przekręceniu świateł postojowych włącza się zapłon. A drugie to że radio działa tylko na zapłonie a przed tem było wszystko git. Nagle to się stało. Wie lub miał ktoś podobny problem? Bo ja nie mam pomysłu co jest nie tak

Genax
11-09-14, 00:21
Może mylisz pojęcia? Przekręcasz na postojowe, pojawiają się kontrolki i radio zaczyna grać? Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Nagraj filmik najlepiej i pokaż go tutaj bo jestem ciekaw czy to wygląda tak jak opisujesz :D

myszon
11-09-14, 01:25
Przekręcam postojowe i jest zapłon. Mam filmik https://www.youtube.com/watch?v=z8n-xysX-6I&feature=youtu.be

kyzer
12-09-14, 11:24
Namieszane w instalacji od radia, prawdopodobnie spięty razem bądź, po prostu gdzieś się przycieły i zwierają ze sobą +od podświetlenia i + po stacyjce. Zrób tam porządek, przyjrzyj się czy nie były jakieś sztuki robione itd

Jakubson
04-11-14, 13:43
Co do radia, trzeba odłączyć jeden z kabli bodajże żółty ( odłączysz radio od stacyjki ) . Zapłon podczas włączania świateł ? Może coś z przekaźnikami

Genax
04-11-14, 14:17
Żółty jest od pamieci radia i temat raczej juz zakończony.

Labed2007
05-11-14, 18:55
Jeszcze start button i mamy keyless entry :D
Możliwe też, że na jakiś kablach stopiła się izolacja i jest zwarcie. Wątpię że to problem wiązki radia - tam nie ma nic wspólnego z zapłonem.

Genax
05-11-14, 19:10
Pewnie, że radio nie ma nic do tego. Kolega ma cyrk w instalacji i musi to oddać do kogoś kto się zna na tym. Zresztą autor tematu nie pokwapił się nawet czy naprawiono u niego problem z elektryką czy nie. Przyjdą, potrują, a potem nawet nie napiszą czy problem załatwiono.