Zobacz pełną wersję : zapłon po przekręceniu świateł
Witam. Posiadam Civica V Sedan. Mam taki problem. Po przekręceniu świateł postojowych włącza się zapłon. A drugie to że radio działa tylko na zapłonie a przed tem było wszystko git. Nagle to się stało. Wie lub miał ktoś podobny problem? Bo ja nie mam pomysłu co jest nie tak
Może mylisz pojęcia? Przekręcasz na postojowe, pojawiają się kontrolki i radio zaczyna grać? Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Nagraj filmik najlepiej i pokaż go tutaj bo jestem ciekaw czy to wygląda tak jak opisujesz :D
Przekręcam postojowe i jest zapłon. Mam filmik https://www.youtube.com/watch?v=z8n-xysX-6I&feature=youtu.be
Namieszane w instalacji od radia, prawdopodobnie spięty razem bądź, po prostu gdzieś się przycieły i zwierają ze sobą +od podświetlenia i + po stacyjce. Zrób tam porządek, przyjrzyj się czy nie były jakieś sztuki robione itd
Co do radia, trzeba odłączyć jeden z kabli bodajże żółty ( odłączysz radio od stacyjki ) . Zapłon podczas włączania świateł ? Może coś z przekaźnikami
Żółty jest od pamieci radia i temat raczej juz zakończony.
Jeszcze start button i mamy keyless entry :D
Możliwe też, że na jakiś kablach stopiła się izolacja i jest zwarcie. Wątpię że to problem wiązki radia - tam nie ma nic wspólnego z zapłonem.
Pewnie, że radio nie ma nic do tego. Kolega ma cyrk w instalacji i musi to oddać do kogoś kto się zna na tym. Zresztą autor tematu nie pokwapił się nawet czy naprawiono u niego problem z elektryką czy nie. Przyjdą, potrują, a potem nawet nie napiszą czy problem załatwiono.