PDA

Zobacz pełną wersję : mechanizm podnoszenia szyby od kierowcy

sztopro
16-08-14, 13:28
Pewnie temat wałkowany już, mam taki problem że szyba mi się krzywo zamyka i wciąga uszczelkę, chciałem wymienić cały mechanizm ale nigdzie go nie mogę znaleźć, czy pasuje od jakiegoś Rovera? Jak tak to czy można o jakieś linki prosić bo kurcze już jestem zrezygnowany dość

MM63
16-08-14, 13:47
Mechanizmy chodzą po 150-200. Pasują od rovera - to te same drzwi.
Oglądałeś swój mechanizm? Obstawiam spory luz, bo chyba innej możliwości nierównego domykania nie ma...

WojTEC
16-08-14, 15:46
zdejmij mechanizm i zobacz czy nie ma luzów, jak ma masz poradnik dodany jak ten luz usunac. To ze szyba się zle zamyka jest winą prowadnic i je trzeba wymienić albo ustawić. Ja zdemontowalem mechanizm "naprawiłem" to badziewie i jest jeszcze gorzej niz było. trzeba wymienic prowadnice/ustawic (nie przyglądałem się im dokładnie), ktore nadaja tor szybie.

Mechanizmy chodzą po 150-200. Pasują od rovera - to te same drzwi.pasowac chyba pasują aczkolwiek chyba jest różnica z kablami, bo juz nie pamietam ale tam jest na wtyczkę u nas wtyczki nie ma.

HND_PARTS
18-08-14, 21:29
poszukaj dobrze, na pewno znajdziesz mechanizm w przystępnej cenie

MikeFoto
19-08-14, 15:40
poszukaj dobrze, na pewno znajdziesz mechanizm w przystępnej cenie

Dobrze że mu powiedziałeś, bo pewnie by niewiedział.
Widżę że kolejny spamer na forum z nic nie wnoszącymi wypowiedziami.....

MM63
19-08-14, 16:00
Dobrze że mu powiedziałeś, bo pewnie by niewiedział.
Widżę że kolejny spamer na forum z nic nie wnoszącymi wypowiedziami.....

Niee, kolega po prostu chciał wrzucić w ogłoszenia swoje "MB2 VTIS style więcej na pw".

sztopro
21-08-14, 08:08
Dzięki Panowie :) szczególnie dwaj ostatni :) narazie jakimś cudem szyba się sama naprawiła, nie wiem co jest grane ale nie narzekam :D

MM63
21-08-14, 08:50
Więc wkrótce znów się s*******i.

bartek_levis
21-08-14, 10:57
zawsze możesz metodą macgyvera na forum masz instrukcję naprawy jak się skopie znowu

Viperoo
21-08-14, 11:08
Ja u siebie miałem to samo, wyciągnąłem no i luzy niemiłosierne. Zbiłem to młotkiem bo w sumie i tak nic się z tym nic nie dało zrobić. Włożyłem z powrotem i no i śmigało jak nowe prawie przez 2 tygodnie :D Potem się znów luzy zrobiły i to samo.

IWAN
21-08-14, 21:07
podnosnikow coraz mniej na rynku wiec trza ratowac co sie da :)

kantowanie szyby konczy sie predzej czy pozniej uszkodzonymi zebami
poki jeszcze nie strzela zdemontuj go usun wszelkie luzy / instrukcji pelno jak to zrobic

jesli nadal szyba krzywo idzie a prowadnice i uszczelka sa dobrze ustawione
mozna troche to skorygowac ustawiajac 2 srube od lewej strony / patrzac na wprost boczka
maksymalnie w doł, czesto pomaga nawet delikatne podpilowanie metalu aby ta sruba nisko
zeszla

Siekiera
24-08-14, 23:31
Pojeździj po okolicznych złomach ziomek, ja kupiłem drugi za 30 złotych luzy ma ale w tamtym był akumulator i elektryka więc sobie sprawdziłem przed zakupem