PDA

Zobacz pełn± wersję : Zmiana pod¶wietlenia konsoli ¶rodkowej

maxnova28
21-06-08, 18:37
Cze ostatnio zabrałem się za zmianę pod¶wietlenia zegarów no ale do pełni brakuję mi jeszcze zmiana pod¶wietlenia konsoli ¶rodkowej regulacja nawiewu no i reszta przycisków niestety na forum nie mogę znaleĽć ani owego tematu a jeżeli znalazłem co¶ to linki niestety już nie s± aktywne więc lipa. No więc czy kto¶ bawił się może w co¶ takiego rozmonotowanie konsoli to nie problem ale jeżeli chodzi o samo pod¶wietlenie to owszem bo ¶wiatło jest mocno nierównomierne czy ma kto¶ może jaki¶ pomysł co jak to zrobić czy też może kto¶ to robił ?? Przydałaby się jaka¶ fotorelacja Z góry dziękuję :p

Badman
26-06-08, 20:10
Mój pomysł jest taki aby umie¶cić kilka lusterek plastikowych tak aby ¶wiatło odbijało się równomiernie. Jestem na etapie szukania odpowiedniego materiału :)

Tian
27-06-08, 10:26
bawiłem sie zmiana pod¶wietlenia w konsoli nawiewu, było troche zabawy, musalem powiercić dzurki na dodatkowre diody na sciance tam gdzie sa zarówki. zarówki wywaliłem i w sumie do podswietlenia konsoli uzyłem 9 diód, spiłowanych na płasko( białe diody). na wewtetrzn± stronę tego plastiku z nadrukami w konsoli (rysunkami i numerkami) nakleilem niebieska folię przezroczysta. efekt wyszedł elegancko, tam gdzie kiedys ¶wieciło na biało teraz na niebiesko, natomiast rysynek przedniej szyby i cieplego powierza jest w kolorze orginalnym.

jak wroce do domu to zapodam fotke jak to wyglada

maxnova28
29-06-08, 19:22
o widzę temat ruszył hehe ja jeszcze my¶lę co by zrobić jeszcze może siaki¶ skan albo szablon żeby to potem drukark± laserow± wydruk zrobić ale jeszcze jeszcze nie znalazłem nic ciekawego heh no i należy zastanowić się nad materiałem na którym można by to wydrukować