PDA

Zobacz pełną wersję : Burczenie spod maski - prawa strona

lozik
08-08-14, 12:20
Panowie, kiedyś już w szybkim temacie opisałem pokrótce mały problem z moim civikiem ale po spotkaniu z TRAFO stwierdziłem, że założę temat i może ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Sprawa nie jest bardzo dotkliwa ale denerwuje i wolę szukać rozwiązania niż żeby kiedyś miało się to przerodzić w coś poważnego.
Sytuacja wygląda tak, że w momencie gdy auto rusza np. ze wzniesienia lub na większym obciążeniu to słychać od przodu dźwięk "burczenia" tak jakby auto miało za niskie obroty ale one są w normie. Słychać go w okolicach 1000rpm i w żadnym innym położeniu. To samo, gdy wolno się tocząc po ulicy zredukuję do 2 biegu i wciskam gaz, tak jakby auto upominało się o niższy bieg ale bez sensu wrzucać "jedynkę".
Na filmie widać w którym momencie słychać dźwięk i mam nadzieję, że jego samego też da się dosłyszeć. Z TRAFO zlokalizowaliśmy jego źródło na okolice kolektora ale nic więcej póki co.
Póki co mam film jedynie ze środka, ale postaram się nagrać to samo z zewnątrz jak znajdę kogoś do pomocy.
Liczę na Wasze mądre głowy zanim pojadę do mechanika żeby coś grzebać :)
Dzięki!

http://youtu.be/tTnCdZfuSJE

TRAFO
08-08-14, 12:47
Pozwolę sobie sprostować; kolektora wydechowego, gdzieś w pobliżu katalizatora, sprężarki...
Niestety była noc i nie było za dobrze widać czy coś jest nie tak.