PDA

Zobacz pełną wersję : Tarcze przód

ats6
01-08-14, 15:27
Siema

Ktoś może śmigał już z tymi tarczami? Jakie klocki do nich kupował?
Jak śmigało?

http://allegro.pl/brembo-max-tarcze-przod-262mm-honda-civic-iv-v-vi-i4442715801.html

thx z góry za odp

lookaty
04-08-14, 21:43
Miałem w R19, całkiem przyjemne, ciężko było zagrzać i o dziwo nie biły. Kupowałem je jako nowość na rynku, teraz to już loteria czy będą falowały czy nie.

mickee
04-08-14, 22:23
Ja miałem zestaw Brembo Max z Ferrodo Premier. Hamowały dobrze, lekko wibrowały przy mocniejszym hamowaniu. Tarcze znikały w strasznym tempie i starczyły na jeden komplet klocków. Teraz mam Mikodę nacinaną i nawiercaną + klocki Jurid i ten zestaw według mnie jest lepszy.

lookaty
04-08-14, 22:31
Tarcze znikały w strasznym tempie

Potwierdzam. U mnie EBC GreenStuff, klocki wytrzymały 25kkm, tarcze nie mam pojęcia bo niedługo później sprzedałem samochód.

dudi189
05-08-14, 07:26
Ją mam klocki +tarcze bosch. Muszę przyznać że tarcze są dosyć solidne i wytrzymają kilka kompletów klocków, ale jeśli chodzi o klocki to nie polecam bo szybko znikają a przy tym brudza mocno felgi. Poprzednio miałem zestaw trw to sie tarcze bardzo szybko pokrzywily. Następnym razem może kupię te brembo jak mówicie że dosyć trwale, skoro tak szybko sie kończą to lepiej kupić z klockami mniej twardymi.

djhubertusss
05-08-14, 07:51
Ja mam zestaw TRW przód i tył. Wytrzymały już ok 60tyś km i jedną wymianę klocków. Zero bicia tylko że klocki pylą. Więc mogę ten zestaw polecić