PDA

Zobacz pełną wersję : 2.0 type S 160KM lpg. Spalanie i graty.

thegentleman
14-07-14, 02:13
Witam serdecznie.

Szukam Hondzi dla żony bo robi prawko.
Kupiłbym 1.4 ale że sam będę też nią jeździł to wybór padł na 2.0 vtec
Oczywiście zakładam lpg w tygodniu zakupu powiedzmy przez weekend.
Bez obaw. Uprawnienia mam, części także bo leżą u mnie w hali na półkach (handluję Lpg i Cng, taka praca, lepsza niż montaż, sprawdziłem organoleptycznie).
Jaki zbiornik w koło w tej budzie? Z Irene.pl widzę że polecają 630/200 48l.
Ktoś to sprawdzał? Pewno 1.6 i 1.4 mają te same koło więc pytanie do każdego kto ma civica 01-05 5d bo z racji fotelika muszę odpuścić 3 drzwiowe cudo (ech buda o niebo lepsza niż 5 drzwiowa bomba he he ale co tam civic to civic).
Druga strona spalanie.
Tutaj proszę osoby z silnikiem 2.0 (i 1.6 dla porównania jak różnica byłaby spora pomyślę nad 1.6 ale 2.0 znam z Accorda i silnik mi się bardzo podoba z uwagi na kulturę pracy i osiągi)
Dodam że mój obecny samochód pali na piórko 11l. a przy mojej jeździe 13l.
Jak miałem stage 3 (hardcorowa mapa w Saabach Aero) spalanie często było powyżej 15l. Fun kosztuje alenigdy na lpg nie świecił się check engine i ubogo nie było.
Jakieś konkretne rady dotyczące instalki w tym modelu z 2.0 vtec?
Chętnie wysłucham każdego.
Proszę nie piszcie po co mi lpg he he. Instalki mam prawie za darmo, montaż z pieczątką za darmo a po drodze do pracy najtańszą stacje w województwie. Musiałbym być skończonym durniem żeby jeździć czymkolwiek na PB.

bunkerites
01-08-14, 15:40
Znajomy ma wtryski hana.Komp stag.Reduktor nie mam pojecia.Butle 34 l

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

a spalanie 12 litrow.Jazda trzymajac ciagle 160kmh na autobanie.Tankowanie po 114 km.Dzis tak wyszlo

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2