PDA

Zobacz pełną wersję : Przy ostrym skrecie w prawo w tylnym kole jak by coś tarlo

ADI524
14-07-14, 01:12
Witam w mojej hondzie civic 1999 polityka 3d przy ostrym skrecie w prawo w tylnym lewym kole jak by coś tarlo wiem ze mam tam łożysko do wymiany ale to chyba nie jest Przyczyną ostatnio miałem robione kąty może źle coś zrobione było i nawet z osobami na tyle jest jeszcze gorzej co to może być?

RobertVTI
14-07-14, 08:58
No to jak wiesz że masz łożysko do wymiany to chyba sam sobie odpowiedziałeś ;)

yautja
14-07-14, 10:05
Jeśli masz z tyłu bębny, to poluzuj ręczny. Mogą trzeć szczęki, bo podczas skrętu linki ręcznego się naciągają.

hellrider
14-07-14, 11:51
Jeśli masz z tyłu bębny, to poluzuj ręczny. Mogą trzeć szczęki, bo podczas skrętu linki ręcznego się naciągają.

Jak mu tak trze i pisze ze lożysko to napewno łożysko. Okladzina szczeki hamulcowej jest bardzo blisko bębna. Wystarczy delikatne przechylenie sie kola ( na luznym łożysku ) i tarcie gotowe. Wymieniaj Pan autor tematu łożysko i po problenie.

ADI524
14-07-14, 13:00
Dzięki wymienię jak najszybciej

ADI524
02-08-14, 13:30
zmieniłem felge na zwykla zimowke o nie trze nic.. felga jest krzywa i łoztsko tez do wymiany.. to by bylo przyczyna ze felga krzywa ?

erlox
02-08-14, 14:00
zmieniłem felge na zwykla zimowke o nie trze nic.. felga jest krzywa i łoztsko tez do wymiany.. to by bylo przyczyna ze felga krzywa ?

jeśli felga się wygięła to oczywiście ,że będzie trzszczyć miałem to samo u siebie , na mazurach łatwo o coś takiego na innych polskich drogach zresztą też :P

rychupeja
31-08-14, 23:18
Nie wiem ze autor nadal ma z tym problem ale może powiem co u mnie było przyczyną-okazało się z w tylnym nadkola odkrycia się plastikowa osłona wlewu paliwa i przy zakrętach kolo ja chwytalo iocieralo, tak więc sprawdź czy to nie to.