Zobacz pełną wersję : Czy można sprawdzić komputer czy jest sprawny?
Jestem z Zielonej Góry i nie wiem czy wogóle istnieje taka opcja sprawdzenie sterownika silnika czy jest sprawny? :sad:
Opcja szukaj haslo samodiagnostyka
Chodzi Ci o kompa? Gdyby był całkiem trafiony, to byś nie mógł odczytać błędu 12 (jak to pisałeś w innym temacie).
Chodzi Ci o kompa? Gdyby był całkiem trafiony, to byś nie mógł odczytać błędu 12 (jak to pisałeś w innym temacie).
no dobra a co w przypadku, kiedy kody daja sie odczytywac (chwilowo niepodlaczony czunik temp. powietrza w doloci wygenerowal nowy blad, ktory zniknal, po ponownym podlaczeniu czujnika) a na Parowcowej powiedzieli ze komp popalony?
Bo popalony nie znaczy, że jest całkiem spalony. Ale elektronikiem nie jestem, żeby Ci powiedzieć, który scalak musiałby się spalić, żeby nie działał cały system. W każdym razie jeśli fachowcy po obejrzeniu tego osobiście tak mówią, to pewnie tak jest. Czyli - albo szukaj nowego kompa, albo innych fachowców, którzy to potwierdzą.
A ja mam takie pytanie posiadam Vgen. silnik d13b2, komputer jest z diodą po stronie pasażera tylko ta dioda się nigdy nie świeci, nawet nie mrugnie (na włączonym zapłonie nic się nie dzieje) - co moze być przyczyną? Dioda może być spalona? jak można sprawdzić autko pod względem samodiagnostyki? Czy gdyby komputer był uszkodozony to autko nie odpali nawet czy jak? Dzięki za pomoc
Ma ktoś do sprzedania dokładkę do tyłu MS Design? civic 3 drzwi 1999 rok
****ij baranka w sciane z 20 metrów :twisted:
zastanowiles sie nad swoim pytaniem w tym temacie ?
[ Dodano: Pon Kwi 24, 2006 4:55 pm ]
A ja mam takie pytanie posiadam Vgen. silnik d13b2, komputer jest z diodą po stronie pasażera tylko ta dioda się nigdy nie świeci, nawet nie mrugnie (na włączonym zapłonie nic się nie dzieje) - co moze być przyczyną?
a czy pomaranczowa kontrolka "check engine" na desce na chwile zapala sie po przekreceniu kluczyka ?
moze u ciebie jest system z kontrola o trzeba normalnie spiac zlacze samodiagnostyki ? (o ile w 1.3 bywaly i takie i takie systemy)
sajmon1100
25-04-06, 00:29
kurde ostry ziom...... :evil:
w d13b2 nie ma kontrolki check, ale złącze do diagnostyki znalazłem tylko nie zwieram bo nikt w d13b2 tego nie robi nie wiem co jest grane ktoś ma jakiś pomysł?
LIO, gość sprawdzi jednostkę sterującą tą dokładką i wtedy nie będziesz taki mądry :D
A tak na serio to dlaczego chcesz sprawdzać jednostkę ? Coś nie działa ?
Jeśli komputer jest spalony to nie zgaśnie Ci dioda check engine, auto nie odpali lub auto odpali tylko w trybie seriwsowym (nie wkręcisz powyżej chyba 3500).
Wszytsko działa ok, nie mam kontrolki check engine - chciałem zrobić tylko samodiagnostykę żeby zobaczyć czy nie ma jakiś błedów - autko spokojnie wkręca się na duż obroty tylko ta dioda nie świeci i nie wiem czy wszystko ok jest