PDA

Zobacz pełną wersję : Przeróbka kolektora 4-2-1.

rbkt666
07-07-14, 15:25
Cześć, mam jak większość problem z tym chińskim szajsem :P

Mianowicie... Nie ma nikogo w mojej okolicy kto by mi to ogarnął, więc muszę radzić sobie sam (tzn. jest dobra w tym osoba, ale niekoniecznie chce współpracować. Auto pożyczyłem szwagrowi i urwał mi wystający od spodu kolektor (oczywiście miejsce łączenia między 4-2). W związku z tym kilka pytań (nie śmiać się z tych najgłupszych proszę :p ):

1. Czy jak zdejmę i założę później kolektor wydechowy ponownie to stara uszczelka może być? Dać tam trochę pasty czy lepiej zostawić bez?
2. Jak mocno przykręcić ten kolektor do głowicy? Ostatnio jak sprawdzałem nie był za mocno przykręcony przez tego kto to robił i chyba tak powinno być? Nie dmuchało absolutnie nic w tym miejscu i trzymało się sztywno, ale dla pewności pytam, nie chce nic przekręcić.
3. O ile skrócić wysokość tych portków? Gdzieś czytałem, że 4,5cm, ale sam nie wiem. Chcę zrobić to raz i mieć święty spokój. Muszę sam zaznaczyć gdzie i co obciąć, bo na aucie w mojej miejscowości nikt mi tego nie zrobi, a i znam tylko jedną osobę która spawa kwas.

Może jeszcze jakieś sugestie i rady co do tego ustrojstwa? :P

Z góry dziękuję za pomoc ;)