Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Malowanie całego elementu

pizzabhoy
18-06-14, 21:07
Cześć,

chciałbym się dowiedzieć czy jedyną metodą usunięcia purchla ze zdjęć jest lakierowanie całego elementu. Ogólnie maska posiada pełno odprysków czy ubytków lakieru aczkolwiek purchel najbardziej rzuca się w oczy i psuje całkowity wygląd (szczególnie podczas dużego słońca gdy wszystko się błyszczy oprócz małego skrawka). Niedługo mam jechać na korektę lakieru i wypadałoby się tego pozbyć. Jednak wyrzucanie 400 zł na malowanie całego elementu mi się nie uśmiecha i stąd moje pytanie. :) Jakieś zaprawki czy inne cuda? Już nawet porysowane zderzaki mnie tak nie irytują jak to. :)

Zdjęcia: http://imgur.com/a/g1lwu

MM63
18-06-14, 21:32
Maluj całą, bo szału nie ma. Tym bardziej, że chcesz lakier ogarniać.
I wygląda na to, że ruda wychodzi od środka. Trzeba to ogarnąć, bo będziesz musiał nowej maski szukać.

Liero
18-06-14, 21:45
A wedlug mnie,lepszym wyjsciem niz malowanie,jest poszukanie innej maski w lepszym stanie pod kolor budy, wyjdzie mniej niz zabawa z usuwaniem,malowaniem,a dodatkowo masz jeszcze na sprzedaz aktualna maske,ktora mozesz opylic w 'promo cenie' :)

pizzabhoy
19-06-14, 00:08
Z tym zakupem maski to jest nawet niezły pomysł - chodzą po jakieś ~250-350zł (przy założeniu, że swoją opylę 50% taniej to nie będę aż tyle stratny). Tylko jak patrzę to dość słabo z dostępnością w R-81 w okolicach Warszawy, a nie ukrywam, że spieszy mi się. :) No nic pozostaje mi czekać...

PlushaQ
19-06-14, 01:16
Patrząc na zdjęcie, aż mam ochotę zapytać - jak wyglądają okolice rygla do zamka, od strony wewnętrznej maski? Bo lokazliacja wygląda tak, jakby już ładnie ją chrupało od spodu.

pizzabhoy
19-06-14, 19:48
No przy ryglu nie jest za ciekawie, jeszcze znalazłem jedno ognisko, jednak po przeciwnej stronie tego purchla z powyższego zdjęcia nic nie ma. Ciekawe jak wygląda to pod wygłuszeniem, choć trochę odginałem i z latarką zaglądałem to wygląda ok. Tym niemniej chyba w nową maskę będę się musiał zaopatrzyć. :/
http://imgur.com/R7fxVzv,AtQLkYy#0

Dissnej
19-06-14, 20:10
Też miałem purchla na masce (po zeszlifowaniu dziura na wylot). Spawanko i pomalowane miejscowo z tego co pamiętam za jakieś 70zł:)

reaktor
19-06-14, 20:13
Też miałem purchla na masce (po zeszlifowaniu dziura na wylot). Spawanko i pomalowane miejscowo z tego co pamiętam za jakieś 70zł:)

najlepsze wyjscie
kolor moga ci dobrac komputerowo kupowanie maski idotyzm moim zdaniem

pizzabhoy
19-06-14, 20:22
Ja w poprzedni czwartek oddałem samochód do blacharza żeby mi usunął tego purchla i kilka innych odprysków (krótko mówiąc pomalował przednią część maski) i wczoraj się dowiedziałem, że jest to niemożliwe, bo niby ktoś robił już jakieś zaprawki itp. (co moim zdaniem jest bujdą, bo lakier jest wszędzie oryginalny, gdyż sprawdzałem miernikiem) i trzeba malować całość. Może spróbuję uderzyć do innego, który sobie z tym poradzi. A co z tym ryglem?

PlushaQ
19-06-14, 20:26
Oczyścić (wypiaskować) i pomalować.

MM63
19-06-14, 21:30

A co z blachami wewnątrz? Konserwowali Ci je jakoś?