Zobacz pełną wersję : D16V1 Check Engine przy dłuższej jeździe ponad 140.
Witam. Wczoraj wybrałem się w trasę i zauważyłem że po jakiś 40 min jazdy z prędkością około 150- 160 km/h zapalił się check. Żadnych innych objawów tylko to i palił się do wczoraj cały dzień. Dziś po nocce już się nie świeci. Wiecie o co mu chodzi?
Z fusów nikt tu nie wróży, musisz podać numer błędu, ale zakładam, że go nie znasz.
@down - kurde racja :rolleyes: Przeglądałem techniczny i nasze auta jednocześnie i nie zwróciłem nawet uwagi... ale wstyd :confused:
No i generalnie nie ten dział...
Sorki Panowie, dodawałem temat z tel. Nie znam jeszcze nr błędu. Chciałem tak zapytać czy ktoś miał podobną sytuację.
I co może być na rzeczy, żeby wiedzieć jak podjeść do tematu.
Jeśli mam się bawić we wróżkę to obstawiam egr ;)
podepnij pod kompa bez tego ani rusz
a jest gazownia na pokladzie?
U mnie też tak było po wymianie filtra paliwa ustąpiło ja mam sedana i filtr jest w zbiorniku
Analiza nr błędu check engine bez podania nr tego błędu? Brak mi słów na takie posty...
nr błędu P0131 Lambda.
- nie ma gazu
ileż ta przyjemność mnie wyniesie?
460 z oryginału :P
Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
jak wcześniej pisałem też miałem błąd pisało że to błąd sondy lambda lecz po wymianie filtru paliwa ustąpiło ile przejechałeś na filtrze
Filtr wymieniany na początku wiosny, czyli zrobiłem nie więcej niż 4 tys km. Mało nią jeżdżę.