PDA

Zobacz pełną wersję : [Ej6] Sterownik centralnego zamka - czy podpasuje z innej hondy?

xman
05-06-14, 00:36
Siema. Potrzebuję zainstalować OEM sterownik w drzwi kierowcy do centralnego zamka. Jest to USDM sedan.

I tutaj jest moje pytanie. Wersja pojazdu jest z guzikiem LOCK. Czy to ma znaczenie? I czy taki sterownik spasuje mi np z sedana Vgen?

Oczywiście wiem, że musi być z sedana itd. Tylko chodzi mi o dwie rzeczy jak wyżej napisałem:

1. Czy spasuje np z Vgen (Eg8)
2. Czy wersja z guzikiem LOCK ma znaczenie?

xman
06-06-14, 09:40
Sterownik zamontowałem z Ej6, tak samo sedan, tak samo USDM... i cisza. Sprawdziłem bezpieczniki (rozpiska USDM a EDM się różni). Wszystko ok. Czego się złapać? Na co popatrzeć? Centralka działała.

djdolar
06-06-14, 09:45
ja wiem, że są dwa rodzaje centralek w VI genie. te co sterują tylko drzwiami i drugie co steruje się je z pilota(taka biała puszka) takie coś: http://obrazki.elektroda.net/83_1229272915.jpg . Pinami się różnią, bo ten do pilota ma jeden wiecej bodajże

xman
06-06-14, 10:52
Pilotów nie mam. Tutaj chodzi tylko o zamykanie z kluczyka. A centralkę mam normalną, szeroką, montowaną w drzwi kierowcy, kolor niebieski (wyjęta z USDMa - do USDMa).

I zgłupiałem w sumie w tym temacie... Bezpieczniki są ok, wiązka ok (jeszcze miernikiem sprawdzę), a zamek nie reaguje.

Co do tej niebieskiej mojej kostki do centralki to piny się pokrywają z tym z tamtego sedana. Zrobiłem sobie foto i porównałem.

Ma ktoś jakieś pomysły na co popatrzeć? Jak sprawdzić czy zamek primary (w drzwiach kierowcy) bo tak to chyba trzeba nazwać, czy reaguje na impuls elektryczny i czy się zamyka. Które kable zmostkować do baterii? Bo inaczej tego chyba nie sprawdzi?