PDA

Zobacz pełną wersję : znikajaca moc/dynamika

81saren
27-05-08, 21:17
witam

Mam problem mniej wiecej wiem czym jest spowodowany ( to jest normale po nagrzaniu kolektora ssacego / przepustnicy ) moze macie pomysl jak pozbyc sie nagrzewania kolektora ssacego w takim stopniu.

Otoz po dluzszej jezdzie po miescie jak juz autko dobrze nagrzeje sie traci na dynamice
niz jak jest np 5km przejechanych po odpaleniu ( nie odrazu jak odpali )
traci zrywnosc jest mniej elastyczne , mniej reaguje na gaz...

czy moge pozbyc sie np . przewodow nagrzewajacych przepustnice / silniczek krokowy
czy to da w jakims stopniu poprawe

owiniecie bandazem kol.wyd..

zamontowanie uszczelki pod kol. ssacy Hondata

Dzieki za wszelkie info

BARTAS998
28-05-08, 08:28
zamontowanie uszczelki pod kol. ssacy Hondata i do tego zimne powietrze ze zderzaka - ja tak mam, bez uszczelki i nie czuje zmeczenia jak jest goraco.

81saren
28-05-08, 10:10
czyli masz poprostu poprowadzone ze zderzaka taka aluminiowa rura do stozka??

jak mam zamontoane halogeny to jak tez bedzie oki czy jakos inaczej

:(

CIV85
28-05-08, 11:48
a masz stozka ??? zalozonego jak masz czy poprawnie czy jak silnik sie nagrzeje to nie lap[ie stoch cierpplgo powietrza albo wogule za duzo go lapie !!

81saren
28-05-08, 11:50
nom mam narazie nieoddzielony stozek musze jakas aluminiowa badz inna blache wstawic do odzielenia stozka

Czy naprawde spowodowane jest to wszystko stozkiem??

fazer1985
28-05-08, 21:24
MOze nie tyle stozkiem co jego umiejscowieniem i brakiem odizolowania od nagrzanego powietrza ktore jest duzo zadsze od zimnego i jest naprawde mega roznica jak auto jezdzi na jeszcze nienagrzanym powietrzu z pod maski a takim ktore juz zostalo opalone kolektorem wydechowym;] A tak apropos, co tam dlubales ze takie ladne cyferki wychodza z d15b2? :afro:

81saren
28-05-08, 22:07
hmm popracuje nad stozkiem odizoluje i obadam sytuacje

thx

a jakas wypowiedz na temat hondaty uszczelki
ma ktos sprawuje sie okiej

:hinczyk:

CIV85
29-05-08, 12:49
no to mialem na mysli co klega fazer1985

81saren
01-06-08, 20:28