Zobacz pełną wersję : Kod 21 + kod 3 ABS'u
Witam.
Tak jak w temacie mam błąd 21 wystukiwany przez check oraz błąd 3 wywalany przez lampkę ABS. Wiem ze błąd 21 to Zawór elektromagnetyczny rozdzielacza (w ABS) lub jego obwód. Co mam z tym zrobić i czy ktoś ma może listę błędów ABS'u?
jak przez czek to bardziej zawór vtec
chyba zawór vteca to błąd 22 :aloha:
skobel, kody sygnalizowane lampka ABS'u składają się z kodu głównego i subkodu, pomiędzy kodami głównymi jest przerwa 5 sek. a pomiędzy kodem głównym a subkodem jest przerwa 1 sek.
main kod o numerze 3 to pulser (pulsator lub inaczej pierścień zębaty na przegubie przednim lub tylniej piaście), subkodami 1,2 lub trzy określa się który to pierścień a więc odpowiednio 1-przód prawy, 2-przód lewy i 3- tył prawy lub lewy
usterkę możesz usunąć sprawdzając czy pierścienie nie są zasyfione lub uszkodzone i czy odległość pomiędzy pierścieniem i sensorem jest w granicach 0.4-1.0 mm
jak przez czek to bardziej zawór vtec
Zwracam honor. Nie znam sie za bardzo i poprzednio miałem kod 22 a teraz 21. Poprzedni właściciel robił jakieś mody i nie wiem co to za bardzo jestdlatego wydawało mi sie coś innego.
[ Dodano: Sob 24 Maj, 2008 ]
Czyli jak mam 3 powtarzające sie sygnały w odstępie między sygnałami 5 sekund czyli to jest coś nie tak z pierścieniem 1-przód prawy?
21 i 22 są błędami vteca - jeden od czujnika ciśnienia, drugi od zaworu
21 i 22 są błędami vteca - jeden od czujnika ciśnienia, drugi od zaworu