PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z elektryką

raizzo
04-05-14, 12:26
Od kilku dni w mojej Hance zaczęło się coś dziać najprawdopodobniej z elektryką ponieważ przestał działać alarm oraz centralny zamek na pilota (od alarmu nie miga nawet dioda sygnalizująca włączenie alarmu oraz pilotem na da się zrobić nic). Do tego wczoraj zauważyłem że po wyłączeniu zapłonu oraz wyjęciu kluczyka radio ciągle gra a nie powinno bo mam zrobioną instalacje na zapłon, problem też jest z podświetlaniem schowka i tak samo jak radio nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Na chwile obecna sprawdziłem bezpieczniki ale one wydają się być ok. oraz tam gdzie mogłem obejrzałem dokładnie instalacje czy gdzieś przypadkiem się nie przetarła ale też nic niepokojącego nie znalazłem.

Chipsy2
04-05-14, 15:41
najprawdopodobniej masz uszkodzona kostkę stacyjki która nie wyłącza do końca zapłonu a konkretnie pozostaje w pozycji ACC

raizzo
04-05-14, 17:22
Problem rozwiązany okazało się że aku był słaby bo nie ruszałem Hanki kilka dni przez co sterownik o alarmu się zawiesił i odciął sterowanie centralnym żeby oszczędzać aku, pomogło podładowanie akumulatora oraz reset sterownika alarmu.