PDA

Zobacz pełną wersję : Przyciemnione kierunki w lusterkach VIII gen.

sstanley1
01-05-14, 22:12
Czy próbował ktoś w Ufo przyciemnic kierunki w lusterkach? Myśle nad takim modem ponieważ kierunki w moim FK2 troszkę pożółkły i wygląda to nieciekawie. Chce zrobić to tską folią

http://m.ebay.co.uk/itm/200788308077?nav=SEARCH

Co o tym sądzicie?

Lucas.FK2
03-05-14, 02:01
ja uważam ,że bedzie lepiej :)

Liero
03-05-14, 10:28
Lub wystarczy wziac papier wodny 2000-2500 ,i przeszlifowac te kierunkowskazy - ladnie schodzi taki zolty nalot, pozniej polerka i kierunki jak nowe :) to ze przykryjesz takie kierunki folia,to nie znaczy,ze efekt bedzie bardzo fajny,zalezy tez,jak ciemna jest ta folia, chyba ze chcesz miec efekt,bardzo ciemnego kierunkowskazu no to wtedy powinno byc ok,tyle,ze miganie kierunku,bedzie mozna sie dopatrzec tylko w nocy ;d

sstanley1
03-05-14, 15:19
Czyli jest to tylko nalot? Ja myslalem ,ze to od środka żółknie.
Czym przepolerowac po papierze? Tempo albo inna pasta polerska wystarczy?

Liero
03-05-14, 20:10
Prawdopodobnie tylko nalot,sprobowac nic Ci nie zaszkodzi, dla przykladu, u mnie lampa tak wygladala jak na zdjeciu pozniej,po takim zabiegu jak Ci napisalem,przepolerowalem pasta tempo, i lampa wygladala jak nowa, niestety link do fotki po polerce nie dziala ;/
http://img822.imageshack.us/img822/7451/dsc00008jd.jpg

iljash
04-05-14, 02:04
U mnie jeden deikatnie zżółkł ( 7 gen )od srodka bo dostala sie wilgoc i napewno nie jest to takie zolkniecie jak wyzej i ogolnie jak lapia reflektory :) Wiec zaczalbym od weryfikacji jak to wyglada u CIebie sstanley1. Jesli jest to zewnetrzy nalot to tak jak Liero pisze powinienes spolerowac identycznie jak sie to robi przy reflektorach :)

sstanley1
04-05-14, 09:43
Wczoraj przygladałem sie bliżej moim kierunkom i niestety nalot zrobil sie w srodku, wiec pozostaje tylko delikatnie je przyciemnic, albo wymienic na nowe.
Dzieki za patent z lampami napewno sie przyda na przyszlosc.:)

iljash
04-05-14, 11:28
Czyli masz to co u mnie i żadne polerowanie nie pomoże niestety, ja zastanawiam się czy by nie okleic moich OEM które są przezroczyste nie tyle co folia dymiona a żółta jak halogeny