PDA

Zobacz pełną wersję : Różnice w wahaczach

cvc d15
14-05-08, 16:52
Witam! Chodzi o wahacz tylny poprzeczny ten z 3ma tulejami, nie wiem dokładnie jakie powinny być u mnie (htb Kanada). Są podobno trzy rodzaje:
1. Z otworem na stabilizator (to u mnie odpada;)
2. Prosty
3. Przegięty
Teraz mam proste ale widać że ktoś wcześniej je wymieniał bo za ładne, nie wiem czy są dobre, 2 lata temu wstawiłem tulejki OEM i już 2 są do wymiany. Proszę o info, pzdr!

BARTAS998
15-05-08, 15:05
A dlaczego maja byc niedobre? Jak swapowalem hamulce to zalozylem sobie z otworami na stabilizator, ale moim zdaniem nie ma zadnych wygietych? Jezeli masz do wymiany tuleje to wymien, nie widze problemu.

grafix
15-05-08, 16:44
w niektórych nie da rady wymienić tylko tulei, trzeba kupić cały wahacz (mowa o poprzecznym)

jaskier
15-05-08, 17:57
Wiem o co biega z tym przegiętym i prostym. Ja w coupe 5gen miałem proste, bez otworów na stabilizator. Kupiłem więc z otworami, przegięte. Po porównaniu wnioski są takie, że oprócz przegięcia nie ma absolutnie żadnych różnic w ustawieniu otworów na tuleje, odległości otworów od siebie itd. Do 5gen. pasują też wahacze z crx-a po 89 roku.

cvc d15
16-05-08, 08:04
Temat sprawdzony, wahacz "krzywy" praktycznie niczym się nie różni od "prostego" oprócz tego, że tuleja mocowania amortyzatora nie jest prostopadle do linii wahacza tak jak dwie skrajne, odległości te same.
Można zamknąć