Zobacz pełną wersję : dławienie
nie wiem co mi sie dzieje,po dodaniu gwaltownie gazu cos mi tak jakby dlawilo,nie idzie od razu.czy moze to byc przyczyna filtra powietrza?kolega mial cos takiego w d15b2 zalozyl stozek i wszystko jest dobrze.nie wiem wlasnie co zrobic moze cos jest gdzies przytkane?poprosze o jakas porade.
może tak być, ze filtr powietrza do wymiany, moga tez byc inne filtry.
moze byc filtr powietrza, moze benzyny, moze gdzies przytkal sie guma przewod paliwowy albo moze dostawac za duzo zupy.. mozliwosci jest wiele..
proponuje zaczac od wyciagniecia filtra poowietrza i przejechanie sie bez filtra ale nie po kurzu.. i oby nie za dlugo!!! bo mozna cos zassac. jak bedzie ok to odpowiedz juz masz
pozmieniane wszystkie filtry swiece,kable i dalej to samo.na zimnym jakos jedzie gdy sie zagzrzzeje to po wcisnieciu gazu tak cos go przytrzymuje i pochwili dopiero jedzie.juz nie wiem co robic :sad:
aparat zaplonowy? byles z tym u diagnosty?
Może coś z układem zasilania - jaki kolor mają świece? Prawidłowy?
nie wlasnie musze z tym gdzies podjechac bo wkurza mnie taka jazda.swiece ngk detdykowane do d15b2.chyba ze kopulka jest do dupy albo palec,juz sam nie wiem :sad:
ja mam d15b2 i podobne objawy z 10 mechaniorow go ogladalo i nic niewyczailo.elektryka ponoc wpozo,ztym ze mnie dlawi go na cieplym silniku wymienilem w nim wtryski,filtry .modol,swiece, kopolke i palec, zamierzam wymienic teraz kompletna przepustnice moze pomoze
a kiedy wymieniales kable wysokiego napiecia ??? sprawdz swiece i wszystkie filtry <paliwa,powietrza> mozesz tez miec problem z kopolka rozkrec oslone i sprawdz palec rozdzielacza czy sie rusza <powinien byc twardo osadzony> jesli sie telepie bedziesz mial do wymiany lozysko koszt ok 50 zl . Posprawdzaj to wszystko powymieniaj stare rzeczy i powinno chodzic
pozdrawiam !!
Siemanko tez mam takie objawy jak narazie wymieniłem filtr paliwa i świece a i sprawdziłem czy nie ma syfu w baku bo jak wymieniałem filtr paliwa to to niezle był zaje.... :( ale nadal mam ten sam problem a nie chce wymieniac cos nie potrzebnie wiec mysle ze uda nam sie rozwiazac ten problem. :smile:
posprawdzajcie jeszcze czy nie macie zaolejonych gniazd swiec
Od kilku mechników słyszałem, że może być to zapchany katalizator. Dzieje się tak wam zawsze przy gwałtownym dodaniu gazu, bez względu na prędkość obrotową? Pozdrawiam.
mnie sie tak dzieje bez wzgledu na predkosc obr.,ale tylko jak sie samochod nagrzeje na zimnym hodzi idealnie wiec katalizator umnie chyba niema tu nic do rzeczy?
Ja tez tak mam, wycialem katala i wstawilem strumienice, i przez pewien czas wydawalo sie byc lepiej, ale po ostatniej regulacji zdaje sie nie miec w ogole odejscia w zakresie od 1000rmp do 3000, potem juz ladnie idzie. Mam tak szczegolnie na niskich biegach, dwojka dominuje.
Ja mam takie objawy i nie mam katalizatora u mnie najgorzej jest na 2 i 3 jak wciskam gaz to przez chwile tak jakby sie zalał a po chwili dostaje kopa i tez nie wiem o co w tym chodzi. :smile:
moze te silniki takie do dupy sa te d15b2 haha
Ja mam akurat 1.4 :P Moze poglad, ze tylko loski przerabiaja hondy na gaz jest prawdziwy :) Podobno silniki wyjatkowo tego nie toleruja.. Zaczynam zalowac, ze moj cif jest zagazowany, zwlaszcza, ze ceny gazu sa takie fantastyczne.. :/ Probujcie wycinac katalizatory, moze pomoze ;)