Zobacz pełną wersję : przeguby
witam
mam problem z przegubami bardzo szybko mi się zużywają występuje stukanie lub przy prędkości około 60 km h jak dodam gazu małe pykniecie. Moje auto to honda civic kombi 99 r silnik 1.5 115km ( benzyna ). Gdy w sklepie chce kupić przeguby to wtedy jest problem bo podchodzą mi tylko od hondy civic diesel. czy to jest normalne czy coś jest nie tak bardzo o proszę o pomoc. zawsze stare wyciągam do porównania i w sklepie jak pan po nr dobiera to okazuje się ze są inne niż te co mam ze sobą, w końcu po długich poszukiwaniach znajduje tylko ze są od diesla.
Kup przegub normalnej firmy to Ci będzie działać dłużej. Jeżeli chodzi o katalogi to 80% jest tak po****iona że nic po nadwoziu nie dobierzesz, więc albo dajesz swój na wzór lub numer oryginału. Jakiej firmy kupowałeś te przeguby. Może Ci się wypina...
DamianPietras
30-03-14, 12:50
wydaje mi się że coś masz zamieszane od modelu z silnikiem diesla , prawdopodobnie piasta (ma 32zeby) co jest wprasowana w łożysko jest od diesla (lub cała zwrotnica). Ty pownieneś mieć taką na 28 zęby. Stąd problem z dobraniem przegubu. Ja też w swoim MC37 (diesel) wymienialem przegub , ale wziąłem te z górnej pólki SPIDAN (nabite jest GKN - tak jak na originalnym) . przejechałem ponad 100tyś km i jak do tej pory wszystko ok. Wymień na nowy tej firmy i zapomnisz na wieki o przegubach.Tym bardziej przeguby do diesli są masywniejsze bo wytrzymują większe momenty obrotowe , wiec kupujesz jakiś tani badziew typu JapanParts , LPR , Pascal lub inne chińskie dziadostwo.
Pozdr
Podepnę się do tematu, powiedzcie mi gdzie kupić przegub wewnętrzny firmy HDK albo SPIDAN? Szukam i szukam, a znaleźć nie mogę.
bartek_levis
21-04-14, 18:59
Ja ma dokuji hurtownia hipol i jestem bardzo zadowolony zreszta innenczesci tej marki tez polecam zadzwon moze dobiora cos po zebach do Twojej hanki
Podepnę się pod już istniejący temat... Jakiej firmy przegub polecicie? Niestety pokusiłem się o oszczędzanie i kupiłem jakiś no name za 80zł. Pojeździł 5tys. km i napierdziela jeszcze gorzej niż stary przed wymianą :(
damian cos nakreciles w MB piasty w benzynie maja 32 zeby bez znaczenia czy przed / polift 1.4-1.6
vti ma inny przegub, z tanich przegubow jedynie pascale w miare wytrzymuja ale trza dac lepsza gume
damian cos nakreciles w MB piasty w benzynie maja 32 zeby bez znaczenia czy przed / polift 1.4-1.6
vti ma inny przegub, z tanich przegubow jedynie pascale w miare wytrzymuja ale trza dac lepsza gume
Chyba kpisz z tymi pascalami, Gówno nad gównem, gównem pędzone. Jak dobrze przyciśniesz to i na prostych kołach ukręcisz...
Nie guma tu nic nie pomoże
Podepnę się pod już istniejący temat... Jakiej firmy przegub polecicie? Niestety pokusiłem się o oszczędzanie i kupiłem jakiś no name za 80zł. Pojeździł 5tys. km i napierdziela jeszcze gorzej niż stary przed wymianą :(
Powszechnie polecane to chyba są HDK, o ile mnie pamięć nie myli. Ja natomiast jak ostatnio w Maju wymieniałem przegub to na JapanLine, na razie ma za sobą 7000 kilometrów i jest OK.