PDA

Zobacz pełną wersję : przeguby

R3-Owies
30-03-14, 00:34
witam
mam problem z przegubami bardzo szybko mi się zużywają występuje stukanie lub przy prędkości około 60 km h jak dodam gazu małe pykniecie. Moje auto to honda civic kombi 99 r silnik 1.5 115km ( benzyna ). Gdy w sklepie chce kupić przeguby to wtedy jest problem bo podchodzą mi tylko od hondy civic diesel. czy to jest normalne czy coś jest nie tak bardzo o proszę o pomoc. zawsze stare wyciągam do porównania i w sklepie jak pan po nr dobiera to okazuje się ze są inne niż te co mam ze sobą, w końcu po długich poszukiwaniach znajduje tylko ze są od diesla.

Guscioren
30-03-14, 01:03
Kup przegub normalnej firmy to Ci będzie działać dłużej. Jeżeli chodzi o katalogi to 80% jest tak po****iona że nic po nadwoziu nie dobierzesz, więc albo dajesz swój na wzór lub numer oryginału. Jakiej firmy kupowałeś te przeguby. Może Ci się wypina...

DamianPietras
30-03-14, 12:50
wydaje mi się że coś masz zamieszane od modelu z silnikiem diesla , prawdopodobnie piasta (ma 32zeby) co jest wprasowana w łożysko jest od diesla (lub cała zwrotnica). Ty pownieneś mieć taką na 28 zęby. Stąd problem z dobraniem przegubu. Ja też w swoim MC37 (diesel) wymienialem przegub , ale wziąłem te z górnej pólki SPIDAN (nabite jest GKN - tak jak na originalnym) . przejechałem ponad 100tyś km i jak do tej pory wszystko ok. Wymień na nowy tej firmy i zapomnisz na wieki o przegubach.Tym bardziej przeguby do diesli są masywniejsze bo wytrzymują większe momenty obrotowe , wiec kupujesz jakiś tani badziew typu JapanParts , LPR , Pascal lub inne chińskie dziadostwo.

Pozdr

melvin
20-04-14, 21:09
Podepnę się do tematu, powiedzcie mi gdzie kupić przegub wewnętrzny firmy HDK albo SPIDAN? Szukam i szukam, a znaleźć nie mogę.

bartek_levis
21-04-14, 18:59
Ja ma dokuji hurtownia hipol i jestem bardzo zadowolony zreszta innenczesci tej marki tez polecam zadzwon moze dobiora cos po zebach do Twojej hanki

sebekkk1
21-08-14, 11:02
Podepnę się pod już istniejący temat... Jakiej firmy przegub polecicie? Niestety pokusiłem się o oszczędzanie i kupiłem jakiś no name za 80zł. Pojeździł 5tys. km i napierdziela jeszcze gorzej niż stary przed wymianą :(

IWAN
21-08-14, 21:17
damian cos nakreciles w MB piasty w benzynie maja 32 zeby bez znaczenia czy przed / polift 1.4-1.6
vti ma inny przegub, z tanich przegubow jedynie pascale w miare wytrzymuja ale trza dac lepsza gume

Guscioren
21-08-14, 22:28
damian cos nakreciles w MB piasty w benzynie maja 32 zeby bez znaczenia czy przed / polift 1.4-1.6
vti ma inny przegub, z tanich przegubow jedynie pascale w miare wytrzymuja ale trza dac lepsza gume
Chyba kpisz z tymi pascalami, Gówno nad gównem, gównem pędzone. Jak dobrze przyciśniesz to i na prostych kołach ukręcisz...
Nie guma tu nic nie pomoże

Marcin_G
21-08-14, 23:29
Podepnę się pod już istniejący temat... Jakiej firmy przegub polecicie? Niestety pokusiłem się o oszczędzanie i kupiłem jakiś no name za 80zł. Pojeździł 5tys. km i napierdziela jeszcze gorzej niż stary przed wymianą :(

Powszechnie polecane to chyba są HDK, o ile mnie pamięć nie myli. Ja natomiast jak ostatnio w Maju wymieniałem przegub to na JapanLine, na razie ma za sobą 7000 kilometrów i jest OK.