Zobacz pełną wersję : Czas na przednie lampy...pomozcie wybrac jakis wariant:)
Witam.
Nadszedl czas na modyfikacje pzednich lamp, tylne nowe cleary juz zalozone i jestem z nich mega szczesliwy teraz czas na przod i mam dylemat, samochod to czerwona 6gen, nie wiem czy:
1.Bawic sie w przerobke seryjnych lamp na type r
2.Czy kupic cos w stylu:
http://allegro.pl/item357822670_lampy_reflektory_honda_civic_od_09_9 5_ringi_black.html
Mam jeszcze pytanko, czy majac biale kierunki w tylnych lampach i w bocznych kierunkach smerfy moga sie do mnie przyczepic??
Pozdrawiam i z gory dzieki za rady i pomoc
ja jestem zwolennikiem pierwszej opcji. Tego typu soczewki w VI genie wyglądają dla mnie jak porażka....
co do bialych kierunkowskazow. Jesli masz pomaranczowe zarowki to nie maja prawa i sie nie doczepia.
Nie polecam tych lamp przednich poniewaz:
1. bardzo paruja-przeciekaja, trzeba je uszczelniac co nie zawsze wychodzi a jak wyjdzie to sie rozszczelniaja
2. jezeli sa bez homologacji to soczewka swieci starsznie krzywo
3. z wygladu nie sa az tak rewelacyjne moim zdaniem
No to chyba czeka mnie przerabianie przednch lamp na type r:):)
Gdzies na forum widzialem dokladny opis przerabiania lamp, ale cos teraz nie umie znalesc, pewnie slabo szukam;)
Dzieki i pozdrawiam
Masz w dziale "Teksty" / "Zewnatrz" czy jakos tak. :hinczyk:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=11097
Dzieki, dzieki.:)
Mam jedno pytanie bo akurat nie chce mi sie wyswietlic w tym temacie ta fotka ktora mnie najbardziej interesuje, czy z calego elementu ze srebrna farba zdzieramy farbe...czy tez gdzie sa kierunki??
Pzdr
[ Dodano: Czw 08 Maj, 2008 ]
Panowie jutro akcja lampy:)
Mam pytanko, jesli bedzie koniecznosc malowania tych srebrnych elementow to jaka farbe polecacie??
Pzdr:)
sory za odświeżenie tematu ale chciał bym wiedziec jaką farbą malowac te srebrne elementy w lampie bo mysle nad zrobieniem takiego czegos ;)
jaką farbą malowac te srebrne elementy w lampie
czarny mat
a czy pod wpływem temperatury nie blaknie?
Nie malujesz odbłyśnika tylko tą srebrną ramkę wokół niego. Blaknąc nie powinno.