PDA

Zobacz pełną wersję : Łożysko przód civic EG

Davido_
24-03-14, 10:27
Muszę wymienić obydwa łożyska z przodu , lewe ma już taki luz że mogę sobie ruszać piastą góra-dół , a prawe też już huczy . Tylko teraz nie wiem jakie kupić , po pierwsze to czy wszystkie mają ten sam rozmiar ? Mam z przodu zwrotnice z heblem 262 . Według katalogów jest jeden rozmiar ale w tych katalogach to wiadomo jak jest ... Kolejna sprawa to są łożyska za 50 zł i za 150 zł ... czy mogłyby się wypowiedzieć osoby które wymieniały łożyska u siebie i jakie kupowały ? Głównie chodzi mi czy te tańssze dają radę czy nadają się tylko do śmieci ?

PixeL
24-03-14, 11:37
sa dwa rozmiary lozysk
pod 262 bedzie wieksze numer w intercarsie h14010 z kanaco(w srodku bedzie koyo lub nsk czyli jakosc oem)

i raczej zakladaj cos dobrego

Davido_
24-03-14, 13:33
A V i VI gen hebel 262 jest to samo łożysko ? Bo szczerze mówiąc to nie wiem z jakiego auta pochodza moje zwrotnice ...

PixeL
24-03-14, 17:43
w v genie bywaly tez mniejsze lozyska

wrobel_junior
24-03-14, 17:45
no i jesli chodzi o jakosc to na tym za 50 pojezdzisz 3-4 miesiące i zacznie hałasowac a na tym za 150 pojezdzisz jakies 3 latka :) wiec lepiej nie oszczedzac tym bardziej ze troszke rozbierania jest

Grzybohun94
05-04-14, 18:13
podepnę się bo szkoda tematy dodatkowe zakładać - JAK sprawdzić stan łożysk przednich (kupiłem swap 262 i go czyszczę właśnie) na zdemontowanej zwrotnicy bez zacisków i tarcz? nic nie szumi wsio jest sztywne, ALE jest lekki opór, tzn łożysko po "puszczeniu" (mocniejsze zakręcenie) nie pozwala na swobodny obrót. HELP