PDA

Zobacz pełną wersję : woda w bagażniku civic aerodeck

pezeet
19-03-14, 17:49
witam zaczęły padać deszcze i zaczęła się zbierać w bagażniku w miejscu koła zapasowego ale wygląda to tak jakby leciało z boku i dopiero tam gdzie koło zapasowe :( szukałem ale w sumie znalazłem tylko 6 gen w hb na temat odpowietrzników i lamp a o 5d i aero niema prawie nic, może ktoś miał taki problem w aerodeck?

Badman
19-03-14, 18:10
sprawdź łączenie blach na górze pod czarną listwą ja szukałem kilka lat i dopiero niedawno ściągnąłem podsufitkę i znalazłem tam dziurkę wielkości szpilki - poszukaj bo był już gdzieś taki temat.

pezeet
19-03-14, 18:19
własnie przeglądam forum i sie zastanawiam nad boczną

ReaspowN
19-03-14, 18:27
Ja też zmagam się z tym problemem od jakiegoś czasu. Szyby boczne raczej mogę wyeliminować. Lałem między szyby a nadwozie wodę myjką ciśnieniową nic. Odpowietrznik uszczelniłem. Przez lampy w Aero nie ma jak cieknąć. Przez gumy w otworach technologicznych też nie cieknie.

@Badman
Dzięki za podsunięcie pomysłu z tym łączeniem blach. Będę musiał to sprawdzić.

pezeet
19-03-14, 18:31
teraz byłem zobaczyć i w okolicach zawiasów mam jakby minimalne pęknięcia, może to jest przyczyną, jutro kupie jakaś masę uszczelniająca i spróbuje posmarować te miejsca koło zawiasów. Jaka masę polecacie? bo z tego co czytałem silikon się nie nadaje

Badman
19-03-14, 18:35
u mnie właśnie na tym łączeniu przy zawiasach była mała dziurka - buda pracuje a to wydaje się być słabym punktem - uszczelnij to klejem do szyb - będzie najpewniej.

pezeet
19-03-14, 18:37
jutro jak uszczelnię zdam relacje mam nadzieje że to w tym miejscu, bo już mi się pomysły kończa :confused:

ReaspowN
19-03-14, 18:37
Takie coś chyba też będzie dobre?
http://allegro.pl/gravit-620-masa-uszczelniajaca-1kg-i4033600927.html

Badman
19-03-14, 18:39
jeśli się potwierdzi stawiasz browara ;)

Takie coś chyba też będzie dobre?
http://allegro.pl/gravit-620-masa-us...033600927.html

będzie dobre :) kilogram starczy Ci pewnie na całe auto :D

pezeet
19-03-14, 18:40
spoko ;)

bartek_levis
19-03-14, 18:58
a u mnie boczna szyba puszczała trzeba wyciąć i często podcieka na spince ustalającej, warsztat ogarniający szyby zrobi za 50 zł i powiem jak sam widziałem żeby ładnie wyciąć trzeba się nagimnastykować ale dają darę

pezeet
19-03-14, 19:01
a gdzie jest ta spinka ustalająca?

bartek_levis
20-03-14, 15:00
jest na rzepie do szyby przyczepiona i wchodzi w karoserię auta jak zdejmiesz boczek to chyba ją widać... są dwa takie kołki ustalają położenie szyby przy montażu w fabryce, ja mam oba odcięte i wklejone bez tego a dziury w karoserii zasmarowane aktywatorem i klejem do szyb żeby nie ciekło, a wpadłem na to w jakimś temacie ale nie pamiętam na jakim forum gdzieś w google znalazłem czyjąś wypowiedz :)

pezeet
21-03-14, 18:51
doszedłem do tego że woda wlewa mi się na łączeniu pasa tylnego w bagażniku ale skąd się tam bierze?

Badman
21-03-14, 20:33
jak do tego doszedłeś ? :)

pezeet
21-03-14, 21:08
zamknąłem się w bagażniku ;) widać że woda tam leci i po ściągnięciu tego plastiku gdzie zaczyna się podłoga bagażnika widać tam wilgoć w środku a woda byłą lana z góry :/ ma ktoś jakiś pomysł skąd ta woda ?

Sprezyna
21-03-14, 22:03
zamknąłem się w bagażniku ;) widać że woda tam leci i po ściągnięciu tego plastiku gdzie zaczyna się podłoga bagażnika widać tam wilgoć w środku a woda byłą lana z góry :/ ma ktoś jakiś pomysł skąd ta woda ?

Malem identyczny problem w swoim nowym nabytku (MC1). Woda lala sie z pod plastikowej listwy na dachu. Zrobia sie szczelina tuz przy krawedzi dach/tyl. Z tamtad sciekala wewnatrz i zbierala sie w narozniku przy lampie, po pewnym czasie rozlewala sie po prawie calym aucie (tylnia kanapa i dywanik pod nia). Od czasu uszczelnienia tego miejsca zero przeciekow.

Ps. Podobny problem mialem w poprzedniej MB3 tylko z przodu. Woda byla widoczna na laczeniu podsufitki i slubka przy przedniej szybie, rowiez wystarczylo zciagnac czarna listwe z dachu i uszczelnic pekniecie.

pezeet
22-03-14, 10:40
chodzi Ci o tą listwę z relingami? możesz mi podpowiedzieć jak to ściągnąć żeby niczego nie połamać?

jaro467
22-03-14, 10:52
Właśnie miałem pisać to samo co kolega Sprezyna, ten temat już był poniekąd tylko właśnie związany z przeciekaniem na słupkach przednich. I to zapewne kolego będzie na łączeniu blach właśnie pod listwą albo tak jak chłopaki pisali w okolicy zawiasów też może być.
Listwę ściąga się tak że kładziesz na niej palce obydwu rąk, dociskasz trochę i ciągniesz w tył samochodu tak jakby. ona wyjeżdża z bolców jakieś może 3-4cm i podnosisz do góry i już po robocie. Jak będziesz szukał rozszczelnienia możesz wspomóc się lupą bo naprawdę uwierz ja z przodu miałem 2 dziurki takie jak grubość szpilki może jeszcze mniejsze i nie dasz wiary ile przez nie było w stanie nalć się wody. Zatkałem poxipolem przeźroczystym elastycznym i jak ręką odjął, a już myślałem nad ponownym wklejeniem szyby kurde. Oczywiście klej tak wtarłem w te dziurki żeby wszedł także śladu po łataniu nie ma żadnego.
Powodzenia

pezeet
22-03-14, 11:07
później spróbuje zobaczyć co się tam dzieje pod tą listwą, koło zawiasów też miałem dziurki ale już zaklejone.

Badman
22-03-14, 19:51
a ja dzisiaj odkryłem nowe rozszczelnienie :D cieknie mi dziurą w dachu pod spryskiwaczem szyby ;]

pezeet
22-03-14, 20:17
ja z tym problemu niemam :D dzisiaj pada wiec zobaczę co będzie się działo po dzisiejszym uszczelnianiu :D

i niestety po dzisiejszej nocy znowu zebrało się trochę wody ....:(