PDA

Zobacz pełną wersję : Civic VI nie domyka szyby

mrmatt21
15-03-14, 20:03
Mam problem z elektryczna szyba od strony kierowcy tzn. nie domyka się do końca, jeśli otwieram i zamykam przez jakiś czas to zaczyna slabnac i coraz wolniej chodzi, zauwazylem ze siniczek od tej szyby grzeje się, jakies pomysły co to może być?

D15Z6
16-03-14, 10:35
jeśli miałeś problemy wcześniej a teraz się pogorszyło to może nasmaruj prowadnice, sprawdź sam silnik, jeśli problem powstał nagle to może słaba masa, albo jeśli sam dokładałeś elektrykę szyb to kiepskiej jakości połączenia- widziałem przypadek gdzie ktoś zrobił sobie instalacje na kabelkach, które były tal cienkie, że przy otwieraniu było ok ale przy zamykaniu dosłownie zaczęła się topić izolacja na kablach

mrmatt21
16-03-14, 18:31
wlasnie tak miałem od początku, tzn. kupiłem niedawno mojego civica, w tym samym dniu zaczalem sobie otwierac i zamykac szybe, zauwazylem ze jest coraz ciężej, az w konu nie miała się sily podnieść, elektryka jest oryginalna

motoboy
16-03-14, 19:42
U mnie w drzwiach pasażera od dawna wolniej podnosi, ale nie przejmowałem się tym nigdy, ale podejrzewam że to silnik słabnie, tak samo jak w przypadku zamka centralnego.

mrmatt21
16-03-14, 20:00
tylko, ze u mnie nie domknie nigdy do końca, a jeśli kilka razy podnoszę i otwieram to przestaje dzialac

motoboy
16-03-14, 20:50
skoro nie domyka to raczej wina mechanizmu,

Muzyk-Grzes
16-03-14, 21:19
Spróbuj popsikać silikonem w sprayu gumowe prowadnice jeśli to nie pomoże to znaczy że silnik/mechanizm pada.

mrmatt21
16-03-14, 22:24
ale jak siniczek się grzeje jeśli kilka razy podnoszę i otwiera, to on nie będzie do wymiany? Dodam ze rozbierałem go, strasznie ciasno chodzil ten walek, przesmarowałem i niby wszystko było git, ladnie chodzil ale bez podpinania pod mechanizm

Muzyk-Grzes
16-03-14, 22:44
Jeśli na "sucho" sie nie grzeje a z mechanizmem tak to możliwe że prowadnice trą i hamuja szybę (szczególnie przy zamykaniu) co powoduje grzanie silniczka. Smar silikonowy to nie majątek a zawsze sie przyda.

mrmatt21
16-03-14, 22:54
niby popsikalem ta prowadnice co jest u dolu jakims smarem i nic nie dalo

daniels10
17-03-14, 00:32
Szyba pewnie przekoszona spróbuj ręka wyrównać przy zamykaniu gdy będzie git to znaczy ze prowadnice do wymiany itp.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

mrmatt21
17-03-14, 15:33
znaczy na samym początku otowrzylem ja do do końca i musialem rozbierac caly boczek aby ja podnieść od dolu, nie miała sily się sama zamknąć, wiec raczej nie jest przekoszona

daniels10
17-03-14, 17:58
Czy to w połowie odsunięta czy cała to nie znaczy ze nie jest przekoszona :)
Ale skoro aż tak jest zle to pewnie silnik do wymiany

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk