PDA

Zobacz pełną wersję : malowanie wskazowek

brwngda
01-03-14, 01:40
Chciałbym swojej Hani polepszyć moment obrotowy więc planuje pomalować wskazówki na czerwono żeby szybciej się wkręcały obroty i tu moje pytanie jakiego konkretnie użyć lakieru fluorescencyjnego (firma/konkretny produkt) zależy mi żeby otrzymać efekt jak na zegarach SiR czyli taki mocny czerwony.

PS. Planuję też odchudzić tarcze zegarów nakładając folie carbonową i chciałbym się dowiedzieć czy moja Honda nabierze się na takie odchudzenie i ile doda mi to koni?

Pozdrawiam :D
(żarty żartami ale naprawdę chciałbym się dowiedzieć jakiego użyć lakieru)

Matys222
01-03-14, 15:19
niestety nie mogę Ci pomóc ale nie mogłem sie powstrzymać od napisania posta bo Twój mi sie bardzo spodobał hahha pozdrawiam

brwngda
02-03-14, 13:48
bardzo proszę o pomoc, tyle osób malowało nie wierzę że nikt się nie znajdzie kto mógłby mi pomóc

Son - Goku
02-03-14, 18:25
Post dobry :)

Co do farby.
Wielu używa noman-a.
Pomalujesz i będziesz miał dłużej niż auto pożyje.

vrrs
02-03-14, 19:24
Podświetlacie te wskazówki jakoś diodami uv czy podświetlenie licznika taśmami smd wystarcza?

wiesko1261
02-03-14, 19:39
od góry diodami UV
farba fluorescencyjna do wskazówek
www.MoMan.pl

Liero
02-03-14, 19:41
Przy zegarach podswietlanych na niebiesko,zarowki uv z gory wygladaja ok,ale przy amber podswietleniu czy jakimkolwiek innym,wyglada to brzydko,ale zalezy od gustu. Lepiej zrobic swap wskazowek juz ori zrobionych pod podswietlenie,montujesz pod kazda wskazowka dodatkowo po diodzie/zaroweczce i masz elegancko podswietlone wskazowki.

bObOrObOl
02-03-14, 19:56
Czy podpasują dowolne podświetlane wskazówki, czy jest jakieś dodatkowe kryterium?

Son - Goku
02-03-14, 20:13
nie każda podpasuje.

Albo mi sie wydaje, albo od golfa 5 dało sie przeszczepić

Aczkolwiek, w dziale "sprzedam" kiedyś ogłaszał się gościu co za dopłatą montował takie wskazówki z podświetleniem.

Bo roboty ciut jest i uwagi przy tym.

vrrs
02-03-14, 22:21
Widzialem gdzies jak ktos w 6 genie mial zegary z podswietleniem zimno bialym i diody uv i od gory byla taka niebieska poswiata calkiem fajnie to wygladalo

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Etman
03-03-14, 09:57
Ja malowałem wskazówki lakierem fluo do paznokci (fiolet). Musiałem połozyć 3 warstwy żeby dobrze pokrył. Zegary kupiłem już z podświetlenim i u mnie wygląda to tak:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?162201-EG4-by-Etman/page8

Liero
09-03-14, 08:47
Czy podpasują dowolne podświetlane wskazówki, czy jest jakieś dodatkowe kryterium?

Ogolnie to najlepiej jak wskazowki WAGOWO sa jak najbardziej zblizone do ori,wtedy nic nie powinno przeklamywac itd,co do dlugosci wskazowek,to tez fajnie,jak mialy by zblizona, a co do samego otworu we wskazowkach,to tam juz zaden problem ;) bede niedlugo robil u siebie jakis przeszczep to sie podziele informacjami hehe,przy wyciaganiu wskazowek,trzeba uwazac,zeby wskazowki nie wyciagnac razem z tym metalowym precikiem do ktorego jest przytwierdzona,trzeba jakimis kombinerkami przytrzymac precik i wskazowke wyjac.

bObOrObOl
09-03-14, 08:49
Dzięki, fajnie jak napiszesz jakie konkretnie przypasują.

Poleciało z tapatoka na hateciaku.

brwngda
11-03-14, 16:17
A jakie żarówki oświetlają zegary? Zwykła postojówka?
i czy dioda led sama w sobie jest uv? czy musi byc koloru ultrafiolet?