Zobacz pełną wersję : gdzie jest komputer
witam posiadam civica coupe i nie wiem gdzie szukac komputera w 6gen w moim aerodeck vti jest on z boku nog pasazera a w coupe VIIgen pusto...ktos podpowie gdzie szukac bo na googlasie nic nie znalazłem..pozdr...
szukasz kompa czy wtyczke obd2?
szukam kompa...wlasciwie juz znalazlem za schowkiem wcisniety...musze go sprawdzic bo...hmmm dziwna sprawa kupiłem zonie coupe VIIgen i cholera teraz patrze po 2 tyg ze dół mam od d16v1 a góra od d17a8 nie mam vteca..chce sprawdzic po numerach od jakigo silnika jest komp...ktos madry powie mi moze po co ktos robił takiego moda co to w ogóle dało...
Pewnie D17 sie wysral a koszt 3tys to za 1tys wstawil blizniaka d16
D17a8 to kompa ma PLM a D17a9 ma kompa PRL
No wlasnie musze jeszcze sprawdzic jaki komp mam wsadzony.....ehhh
Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
To życzę cierpliwosci przy wyciaganiu i wkladaniu ;) pochwali ile czasu Ci to zajęło :p
Żeby nie zakładać nowego tematu to mam od razu pytanie odnośnie kompa w EM2. Gdzie znajduje się komputer w em2 coupe?
no to przecież masz odpowiedź :eek:
Ok ok, a wtyczka, żeby podłączyć się pod komputer?
od strony kierowcy przed tunelem środkowym
Ok czyli tak samo jak w Vi gen. Dzięki
Od strony kierowcy na początku tunelu srodkowego pod popielniczka
Tam znajduje się wtyczka do podłączenia?
Tak tu juz inaczej niz w VI :)
Ok znalezione :) Czy mając interfejs ELM327 mogę sobie sam robić diagnostykę?
http://allegro.pl/diagnostyka-pl-obd-ford-fiat-opel-renault-i-elm327-i3978901824.html
Czy może to? Można od razu podłączyć się przez androida :)
http://allegro.pl/interfejs-elm-327-2-2-b-bluetooth-obd-2-nowy-tanio-i3994537531.html
Tak ale tylko diagnostyke silnika. Ja mam elm bluetooth i dziala jak sie uda sparowac z tel :P
Mi takie coś wystarczy. U mnie w mieście życzą sobie 60zł za głupie podłączenie pod komputer dlatego wole mieć coś takiego do zdiagnozowania.