Zobacz pełną wersję : Demontaż sanek
Camellia Racing
23-02-14, 16:49
Cześć wszystkim!
Chcę zdemontować sanki, żeby je odmalować i o ile nie obawiam się odkręcenia śrub przy poduszce dolnego wahacza to trochę się boję ruszać śruby mocujące w podłużnicach, da radę spokojnie to powykręcać bez pneumata? Czy mam się bać że się pozrywają od środka?
nie zerwie sie to najwieksze sruby w całym aucie
u mnie wyszło elgancko mimo ze w z tyłu w zawiasie wszystko sie pozrywało
Miałem walkę z tym samym w zeszłym tygodniu i o ile przy wahaczach problemu nie było tak przy przednich śrubach połamałem kilka kluczy
Po strzale w łeb śruby i konkretnej rurze puściły bez problemu
Śmiało odkręcaj nic nie ukręcisz
motomaniak1988
24-02-14, 23:53
odpowiednie narzedzia niezbedne do tego typu prac :) dobry klucz i pojdzie nie ma sie co martwic chodz pneumatem napewno bys sobie zycie ulatwil :)
Camellia Racing
24-02-14, 23:59
Niestety nie mam kompresora więc ewentualnie będę się ratował wypożyczając elektryczny udarowy.
Buda jest na kozach więc będę musiał uważać żeby jej nie zwalić jeśli bym robił jakimś ręcznym kluczem :D
kompresor nie potrzebny
http://image.ceneo.pl/data/products/3781136/i-yato-grzechotka-3-8-wygieta-stal-crv-0731.jpg
+
http://previo.pl/userdata/gfx/992b27ecac91a958b8a96dcfbda58b9a.jpg
Buda jest na kozach więc będę musiał uważać żeby jej nie zwalić jeśli bym robił jakimś ręcznym kluczem
Nic nie zwalisz
Ja miałem na jednej stronie lewarek na drugiej kobyłkę i wsio ok
Nic nie zwalisz
Ja miałem na jednej stronie lewarek na drugiej kobyłkę i wsio okna te lewarki bym jednak uważał
moj orginalny hondy juz nie trzyma gwintu
Nie mówię o oryginalnym bo to jest porażka
Mam dużego psa warsztatowca hydraulicznego z tych starych typów i na nim auto z jednej strony wisiało
a to luz ale najlepiej chyba sie pustaki budowlane sprawdzają sa miekkie wiec nie gna i nie rysują blachy , lekkie i tanie na 2och juz mozna całe auto postawic
Camellia Racing
25-02-14, 02:36
na te lewarki bym jednak uważał
moj orginalny hondy juz nie trzyma gwintu
Mój z EJ1 3 lata temu puścił na stacji benzynowej jak zmieniałem koło to była frajda podnieść auto później :D
Jak w końcu EJ1 postawię to lewarek kupię ale z Peugeot'a Coupe tylko nie pamiętam numerku. Jest dużo łatwiejszy do kręcenia niż Hondy.
Co bloczków białych to bym uważał bo to zlepiony piasek, łatwo pęka w pół :)