PDA

Zobacz pełną wersję : Uruchamianie klimy toz po montazu

zeus
17-04-08, 20:51
Witam zamontowalem klime do civa 6g i mam pytanie ile i jak zalac olejem sprezarke (a moze cos wiecej) i ile napelnic czynnika chlodniczego r-134a ?

Jeszcze jedno glupie pytanie (choc podobno sa tylko glupie odpowiedzi) jak sprawdzic czy niema oleju w sprezarce z wlotu i wylotu gazu nic nie wylatuje - mi sie wydaje ze jest pusto ale... to wy jestescie gozaki w civicach

mac22
17-04-08, 22:06
i tak musisz pojechać do gościa od klimy on ci zrobi odsysanie próżnie a puzniej napełni ci czynnikiem razem z olejem (czynniku jakieś 650g)

Bodzlo
17-04-08, 22:36
Witam zamontowalem klime do civa 6g i mam pytanie ile i jak zalac olejem sprezarke (a moze cos wiecej) i ile napelnic czynnika chlodniczego r-134a ?

Jeszcze jedno glupie pytanie (choc podobno sa tylko glupie odpowiedzi) jak sprawdzic czy niema oleju w sprezarce z wlotu i wylotu gazu nic nie wylatuje - mi sie wydaje ze jest pusto ale... to wy jestescie gozaki w civicach

Niektóre maja od góry koreczek do spuszczania i nalewania oleju ( nie pamiętam jak japońce) ale jeśli z rórek nic nie leci to znaczy że jest pusto .Obruć ja i pokręć aby wypompowac resztki .

To jest ilośc oleju na cały układ

kompresor Denso - 140ml
Sanden - 130ml

R134 - 625g

osuszacz proponuje nowy załozyc :)

zeus
18-04-08, 22:54
wiem ze sam nie naleje gazu pracowalem przy tym (klimy domowe/przemyslowe) wiec pojade do kumpla

czemu osuszacz nowy ??

Bodzlo
20-04-08, 15:27
wiem ze sam nie naleje gazu pracowalem przy tym (klimy domowe/przemyslowe) wiec pojade do kumpla

czemu osuszacz nowy ??

Co jakis czas trzeba go wymienić i teoretycznie przy kazdym rozszczelnieniu klimy ( chłonie wilgość ) Może ni espełniac swojego zadania jak wsadzisz stary który nie wiadomo ile i gdzie chodził