PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek Civic r98 MB2 5D "Angielka" lewy przód

wtomasz
25-01-14, 12:10
Czy ma ktoś schemat albo wie co jest w kabelkach do centralnego zamka w drzwiach od kierowcy w "Angielce"? Montuję włąśnie autoalarm i musiałem wymienić zamek na wersjez siłownikiem, zeby zamykał drzwi na pilota. Kupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=3914055766

Wiem, że czarny to masa i czerwono-niebieski i czerwono-biały to kable z sygnałem do sterowania otwarciem/zamknieciem drzwi. Czyli carny i któryś z wymienionych otwiera lu bzamyka drzw. Co podłącza się do pozostałych dwuch kabli? Na zdjeciach jest to kabel biały i żółty? Czy jest to doprowadzenie stałęgo zasialnia do silniczka, jeśli tak to który to + a który -?

er-robert
25-01-14, 20:34
Tematów tego typu było wiele.
Jeśli już tak profesjonalnie robisz to powinieneś kupić wiązkę z anglika do tego zamka, bo zapewne brakuje Ci tych dwóch kabli (żółto-czerwonego i biało-czerwonego) pojawia sie na nich napięcie naprzemiennie w zależności czy zamykasz lub otwierasz.
sprawdz czy na pewno nie masz wolnej kostki 2 pinowej przyklejonej do wiązki jak nie to będziesz musiał przeciągnąć przewody z kabiny do drzwi

wtomasz
26-01-14, 13:13
Dzięki. Już rozkminiłem temat analizujać schematy, które udało mi się gdzieś w internecie wyszperać. Rzeczywiście, muszę dociagnąć dwa plusy z modułu centralnego zamka. Temat zamkniety. Dzięki.