PDA

Zobacz pełną wersję : [all Vgen] Korekta przebiegu

xman
20-01-14, 22:49
Jako, że temat może należeć do nietaktownych zaznaczam od razu:

samochód, który mam ma 247tys km (czego pewny nie jestem)
licznik, który kupiłem ma 112 tys mil
silnik który mam zainstalowany w samochodzie ma 33tys mil

Jako, że auto zostaje u mnie a przebieg silnika to około 50 tys km, przebieg budy to około 250 tys km to chciałbym do przebiegu silnika skorygować sobie licznik, który nabyłem. Zawsze będzie to łatwiej jak ktokolwiek mnie zapyta i powiem że to co na liczniku po przeliczeniu na mile + 200 tys i wychodzi przebieg budy.

Póki mam to jeszcze rozbebeszone w samochodzie, chciałbym to ogarnąć. Pomoże ktoś jak mam to uczynić?

reaktor
21-01-14, 22:00
nie

xman
22-01-14, 08:44
Skoro nie wiesz jak to uczynić to po co się udzielasz? Postów sobie nabić?

Wystarczy mi napisać na PW jak ktoś się boi w temacie pisać.

Po mojemu jest lepiej chyba wiedzieć ile co ma przejechane i być pewniejszym niż wsadzić licznik z kolejnym przebiegiem. Tylko czego to jest przebieg? Poza tym auto zostaje przynajmniej kilka lat u mnie stąd chciałbym wiedzieć ile ma przejechane silnik.

airman
22-01-14, 09:58
Jak masz 2 liczniki to podłub w jednym na test :) Widziałem na forum już u kogoś jak sobie na zero cofnął po pełnym remoncie auta :) Jestem ciekaw czy zostają jakieś nieodwracalne ślady po kręceniu, aby stwierdzić czy ktoś ruszał cyferki.

zakit
23-01-14, 09:24
cyferki sie nie rowno ukladają w wiekszosci przypadków po takim zabiegu.

xman
27-01-14, 11:52
A jeżeli mam licznik w milach, a impulsator w km to będzie nabijało kilometry czy mile? Chodzi mi o przebieg.

piroman
27-01-14, 12:00
mile

sebawo
29-01-14, 11:09
impulsator jest zawse taki sam, przetwornik w liczniku jest inny, więc zawsze będzie nabijał to co na liczniku.

rosiniak99
29-01-14, 22:13
Angole wlutowują coś w wiązke przy kostce w JDM-owe liczniki i wskazuje im mile a jak wiadomo są tam km/h więc w drugą stronę pewnie też się da ;)