PDA

Zobacz pełną wersję : przeglad

Maksymilian
07-04-08, 12:30
Witam!
Nie wiem czy w dobrej kategorii pisze ale czy słyszeliscie moze o akcji promocyjnej hody, tzn, darmwy przeglad i zniżka na czesci?
pzdr

Snajper_NSK
07-04-08, 15:52
Jasne kampania startuje dziś (piszę o sytuacji w Warszawie)i trwa 2 tyogodnie. Są zniżki na niaktóre części do 30% i chyba na wymianę płynów też 30% jak kupujesz płyny w ASO. Radziłbym się pospieszyć bo już jest problem, żeby znaleźć wolny termin-przynajmniej w Warszawie.

k1siel
07-04-08, 17:51
Właśnie zapisałem się na taki przegląd na 11 kwietnia 6:00 Malownicza 29a.
Myślę, że następny tydzień mają wolny

cart
07-04-08, 23:29
Taka akcja jest zawsze na wiosnę i na jesieni. Warto auto sprawdzić...

Leeo
07-04-08, 23:47
pewnie ze tak, w Bialymstoku podchodza do tego malo olewczo, czasami trzymaja auto nawet do 40min :) Tylko na kazdym kroku mowia - "a moze chce Pan to od razu wymienic" :D

Alchemiq
08-04-08, 09:10
>> Krótka historia <<
Kupiłem auto niecały m-c temu.
Przed zakupem dokonałem przeglądu przedzakupowego w ASO Honda na ul. Wybrzeże Gdyńskie 15 w W-wie (oględziny zewznętrzne, lakier, podwozie, zawieszenie, komputer - koszt 160 zł, ale wzięli 100zł)
Wykryli:
- luzy na drążku kierownicy
- amortyzator tył prawy - sprawność ok 54%
- amortyzator tył lewy - sprawność ok 37% (oba do wymiany)

Tydzień po zakupie odstawiłem auto do ASO w Pile, ul. Krzywa 11 na regulowanie zaworów (koszt 100zł), przy okazji poprosiłem o sprawdzenie zawieszenia i tego luzu na drążku.
- luz na drążku - coś wykryli, ale nie byli zbytnio przekonani i zaproponoiwali tylko regulację (W-wa proponowała wymianę jakiejś sprężynki...)
- amortyzotor tył prawy - skuteczność 74%
- amortyzator tył lewy - sprawność ok 69% (wszystko gra!)
Za tą diagnozę zapłaciłem 30zł.

Postanowiłem arbitrażowo dokonać 3 przeglądu na stacji diagnostycznej, która od lat mnie nie zawiodła - profesjonalna obsługa, klient informowany jest o wszystkim z nawiązką informacyjną :-), a nawet samemu można wejść pod auto i podotykać podzespoły auta i przekonać się o luzach lub ich braku. Autowtrysk S.C. ul. Podchorążych 13, Piła.
- luz na drążku - ustalono, że taki luz to nie luz i mieści się w granicach fabrycznego
- amory skuteczność 72% i 68%
Cena ... zobowiązałem sie kupić żonie kwiaty :-) ... bo nic nie zapłaciłem :)

Nie wiem więc co myśleć o ASO...
W W-wie obsługa super. Czyściutko, Panowie w garniakach lub białych fartuchach, po oględzinach umyli auto. W Pile profesjonalizmu w obsłudze klienta brak - trzeba się swoje nastać, by czegoś dowiedzieć o aucie, a i tak informacje są strzępkowe, bo Pan który informuje klienta sam oględzin nie robi... auto wyjechało uświnione z tłustymi palichami na masce i o zgrozo .. silniku!
;)

Snajper_NSK
08-04-08, 16:06
Ja byłem dziś w Auto West-Honda w Warszawie. Na badanie wjechałem z 20 minutowym opóźnieniem(mechani spóxnił się-trafiłem na zmianę zmian).Przegląd trwał ok 50 minut poprosiłem żeby zwrócili uwagę na stuki w zawieszeniu i zrobili to urządzili sobie też krótką przejażdżkę po bruku zaraz przed bramą ASO.Wiedzałem, ze coś jest nie tak.Stawiłem na Łączniki stabilizatora-tył. Okazało się, że tylne amortyzatory do wymiany a przednie też już są bliskie "śmierci naturalnej". Reszta OK. Dostałem kosztorys napraw z uwzględnienim oryginalnych części i zamienników-ceny za wysokie jak dla mnie! Jutro kupuję na allegro amortyzatory Kayaba Excel-G, narazie tył.

Uważam, ze warto zrobić taki przegląd. naprawdę darmowa usługa warta uwagi.
W Auto West nie mają chhyba już wolnych terminów(przynajmmniej na chwilę obecną).
Ale na Malowniczej i w Aries Motor mają jeszcze jakieś terminy.