PDA

Zobacz pełną wersję : Dziurawe przewody hamulcowe.

shady92
10-01-14, 23:00
Panie i panowie. Potrzebuję małej porady.
Kupiłem ostatnio parę rzeczy do Hani, m in zaciski na przód bo się w prawy zapiekł a że po okazyjnej cenie to szarpnąłem się na dwa. Dziś montuję z myślą, że wszystsko będzie elegancki i czas na odpowietrzanie. Odpowietrzyć chciałem cały układ to i zaczałem od prawego tyłu, odkrecam śrubkę odpowietrznika, druga osoba wciska pedał i nagle JEB! wodospad płynu ale co najlepsze nie z odpowietrznika a z tych przewodów metalowych, które są przy wydechu, schowany w czarnym, plastikowym tunelu. Po grubszych oględzinach 2 pierwsze od prawej patrząc od silnika na tył mają dziurki jakby od szpilki i ogólnie wszystkie 5 są mega skorodowane. czy ktokolwiek wymieniał już te przewody? Jak z dojsciem do tego? I oczywiście, gdzie i za ile to kupić. Sprawdziłem w katalogu IC ale nie ma, chyba, że źle patrzę ;)

BTW, Dobrze, że to wyszło teraz a nie w trasie lub nie daj Bóg w czasie jazdy po mieście.

Zdjęć niestety nie mam tych przewodów. Byłem za bardzo wku#@$ny, żeby robić jeszcze zdjęcia :)

tomalacivic
10-01-14, 23:24
Witam!! kolego czeka cie wymiana wszystkich przewodow hamulcowch plus paliwowy

shady92
10-01-14, 23:27
No to słabo :/ Orientujesz się gdzie te 'miedziaki' dostanę?

tomalacivic
10-01-14, 23:31
przewod miedziany dostaniesz w sklepie motoryzacyjny a paliwowy glowny trzeba dorabiac.

zenekqa89
10-01-14, 23:37
Orientujesz się gdzie te 'miedziaki' dostanę? http://www.przewody-hamulcowe.pl/search.php?orderby=position&orderway=desc&search_query=civic&submit_search= tu kolego masz przewody hamulcowe dobierz sobie. Ja stąd kupowałem i wszystko ok. Niestety jeszcze nie robiłem tej operacji u siebie. Tak jak wyzej ktoś pisze musisz wymienic tez paliwowe bo one raczej sie rozsypią przy wymianie i demontazu hamulcowych przewodów. Jest kilka tematów o tym na forum wiec poszukaj sobie

jaro467
11-01-14, 18:32
Kolego takie tematy już były na pewno więc poszukaj bo jest opisane jak to robić i nawet koszty są podane w przybliżeniu, a jak się uważa i robi to z głową a paliwowe nie są jeszcze złe (zobacz może to tylko rdzawy nalot na nich) to nic się nie uszkodzi bo sam to robiłem, tyle że paliwowe miałem jak najbardziej ok. Robota nie za trudna tylko trza mieć kanał bo bez niego anie rusz!! pozdro

O prosze znalezione w 5 sekund:
1. http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?177910-Przewody-hamulcowe-polecam-je-sprawdza%E6&highlight=przewody+hamulcowe
i jest jeszcze parę tematów ale nie będę już śmiecił.

shady92
11-01-14, 19:06
Wczoraj do 4 nad ranem forum ogarnialem i przeczytałem chyba wszystkie tematy :p chciałem robić to sam po tym jak zobaczyłem jakie ceny tu szły ale rano zadzwoniłem do mechanika, trochę stargowalem i za 350 zl z materiałem. Dzięki za pomoc

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka