PDA

Zobacz pełną wersję : Kapiaca woda

tomalacivic
09-01-14, 18:44
Witam!! dziś zauważyłem skąd dostaje się woda do środka widać to na zdjęciu miał ktoś taki przypadek kapie z obydwu stron.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b14dcc2a5f2ff241.html

probestic
09-01-14, 18:46
Popraw linka.

tomalacivic
09-01-14, 19:15
Już

bartek1706
09-01-14, 19:16
Średnio na zdjęciu widać, ale jak dla mnie to szyba do wklejenia na nowo z nową/poprawnie założoną górną uszczelką.

tomalacivic
09-01-14, 19:20
Tez się nad tym zastanawiałem żeby jeszcze raz w klejąc szybę a czemu mówisz ze nowa szybę

kruczekvu
09-01-14, 19:20
Szyba do wycięcia i ponownego wklejenia
Zaklejanie silikonami i innymi wynalazkami nie pomoże

tomalacivic
09-01-14, 19:23
dziwne trochę czyżby szyba była wcześniej wklejana hmmm

kruczekvu
09-01-14, 19:25
No nam się o to nie pytaj tylko zobacz jaką masz szybę
Możliwe że po latach jeśli nie była ruszana wilgoć,woda i inne czynniki zrobiły swoje i efekt masz

czemu mówisz ze nowa szybę
Nie szybę tylko uszczelkę
Czytaj dokładniej ;)

probestic
09-01-14, 19:28
To jest pęknięcie (rozszczelnienie technologiczne) pod relingiem/gumą wzdłuż auta najpewniej, ale przerodziło Ci się w coś grubszego bo już jest trochę korozji.
Samo zalepienie tej nieszczelności nie pomoże. Chcieć to dobrze zrobić, szybe musisz wyjąć.

Miałem podobnie, ale obyło się bez demontażu szyby. Brak korozji.

tomalacivic
09-01-14, 19:30
K.....a aż się boje jak wytną to szybę to może być kicha ale muszę bo specjalnie rozebrałem podsufitkie żeby ja naprawić bo w tamtym miejscy odchodził materiał.

probestic
09-01-14, 19:32
Jak podegniesz tą gumkę wzdłuż auta, powinieneś tam już widzieć o co kaman.
Ja w pierwszej chwili obstawiłem przednią górną uszczelkę.

Podjechałem do zakładu i goście od razu się uśmiechnęli. Diagnoza nie zajęła im 5 sekund :]

kruczekvu
09-01-14, 19:33
Nie ma się co denerwować i tragedii nie powinno być
Działaj i pisz jak poszło

tomalacivic
09-01-14, 19:34
Wiec bedzie trzeba zadzwonic do pana od szyb.

No musze szybko dzialac bo do puki nie zrobie tego problemu to niemam co zakladac swiezej podsufitki.

woso6
09-01-14, 21:59
Jak podegniesz tą gumkę wzdłuż auta, powinieneś tam już widzieć o co kaman.
Ja w pierwszej chwili obstawiłem przednią górną uszczelkę.

Podjechałem do zakładu i goście od razu się uśmiechnęli. Diagnoza nie zajęła im 5 sekund :]

Miałem tak samo. Wystarczyła wymiana starego wyschniętego uszczelniacza na nowy na styku blach pod uszczelką.

reXio
10-01-14, 15:56
Sa 3 opcje :

1) korozja pod klejem od szyby cos rozsadzila i ciekie (wątpie)

2) klej szyby puscil (watpie)

3) tak jak wczesniej pisal kolega - technologiczne laczenie blach dachu oraz slupka. Tylko tak - po 1 olej szybiarza bo Ci nie pomoze na obecnym etapie. Sciagnij te listwy gumowe lecace wzdluz dachu. Zobaczysz pod nimi laczenie blach wypelnione tym uszczelniaczem i polakierowane. Wez gabke i wode i umyj to dokladnie - szczegolnie przy szybie czolowej - jakies 10 - 20 cm od szyby wzdluz auta. Zobacz czy jest jakas korozja czy nie. Jesli nie to odtlusc to porzadnie i pozniej najlepiej klejem do szyb delikatnie pociagnac, zalozyc listwe i zapomniec. Ja swego czasu mialem ocipiec skad woda moze leciec. Z biegiem lat i nakreconych KM buda sie rozszczelnia w tym miejscu.

W moim doczuciu, jezeli nie ma rdzy to po paru godzinach roboty i wydaniu moze 20 zl masz to ogarniete.

A wycinanie uzywanej szyby i jej ponowne wklejanie - nie polecam. Duze prawdopodobienstwo ze sie rozwarstwi.

jaro467
10-01-14, 20:55
Miałem to samo i zgadzam sie w 100% z reXio. Popatrz pod te listwy tam z przodu, ja u siebie miałem to samo że nie wiedziałem skąd cieknie aż sie wkurzyłem i przyglądnąłem się dokładnie a właśnie tam na łączeniu blach dachu i słupka w tej masie która tam jest nałożona i pomalowana miałem z jednej str 2 dziurki takie jak igła dosłownie a z drugiej strony 1 też taką małą! Wziąłem odtłuściłem i poxipolem przeźroczystym zakleiłem(wepchałem w dziurki ile się tylko dało) i jak ręką odjął. A gdybym nie miał tego u siebie to w życiu bym nie uwierzył że przez tak małe otwory może się tyle wody dostać do środka. Powodzenia

robin-83
14-01-14, 00:19
Też tak miałem, wymień uszczelniacz dużo szybciej i taniej.