Zobacz pełną wersję : jaki środek na rdzę bez czyszczenia
Witam, wziąłem się za blacharkę w mojej hondzie civic z 93r. i mam pewien problem otóż zgniły mi górne części progów które wspawam nowe, a dolne części są w miarę zdrowe tzn. od spodu przeczyściłem nalot z rdzy (tylko w jednym miejscu na każdym progu był:)) i przeszlifowałem, ale w środku jest pełno rdzy( którą stamtąd usunę) z górnych części i dolne części zardzewiały a nie ma tam dostępu żeby to wyczyścić z tej rdzy. Moje pytanie brzmi czy jest taki środek który zatrzymałby tą rdzę żeby nie gniło dalej? bo trochę szkoda rznąć pół auta.
Jest środek Brunox, ja używałem jak na razie nic nie wyłazi. Są jeszcze fertan i podobne. Co kolejna osoba, to inny środek Tobie poleci.
piotreek23
08-01-14, 18:56
x2 odnośnie brunoxa :)
Po co kupować jakieś gówno zagraniczne, jak mamy Cortanin f produkowany przez Organikę...
Po co kupować jakieś gówno zagraniczne, jak mamy Cortanin f produkowany przez Organikę...
nie polecam,sam to testowałem i nie warte swieczki...nie wiem jak ten brunox
Również polecam Brunox-a, daje rady naprawde;)
nie polecam,sam to testowałem i nie warte swieczki
Wiesz... jak polejesz tym blachę, która już przeistoczyła się w to z czego powstała, to pozdrawiam...
Nie mowie o nie wiadomo jak zgnitej blasze,tylko delikatniej zalecianej rdza. Bez wyczysczenia nie ma to sensu, ja osobiscie nie wierze w takie wynalazki jak Cortanin f. No i wazne gdzie ta korozja, wewnatrz auta czy na zewnatrz ...
Brunox jest dobry jeśli nie jesteś w stanie do końca czegoś doczyścić typu malutkie zakamarki.
Polecam rownież brunoxa tego w sprayu , robiłem nim przewody paliwowe i wyszło bardzo elegancko. Polskiego dziadostwa bym nie ryzykował przy tak istotnej sprawie
ja osobiscie nie wierze w takie wynalazki jak Cortanin f
Nie musisz wierzyć, to trzeba zrozumieć... sprawdź jaki skład chemiczny ma cortanin f i dlaczego reaguje on z tlenkami żelaza i co powstaje z tej reakcji...
Myślenie nie boli...
Polskiego dziadostwa bym nie ryzykował przy tak istotnej sprawie
Co za debilne stwierdzenie.
Robię cortaninem od lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Po 24h blacha jest idealnie wytrawiona.
Niektórzy ino patrzą na metkę skąd jest dany produkt, a pojęcia nie maja jak działa.
Nie wiem jak ten cortanin(słyszałem o nim różne opinie) ale brunoxa używał mój brat i po wyczyszczeniu i pomalowaniu brunoxem na drugi dzień było rude więc już sam nie wiem... A co sądzicie o podkładzie reaktywnym???
Robię cortaninem od lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Po 24h blacha jest idealnie wytrawiona.
Niektórzy ino patrzą na metkę skąd jest dany produkt, a pojęcia nie maja jak działa.
superja robie coca cola od lat jestem zadowolony + jest rozlewana w polsce
hurra
można kwasem fosforowym zalać i tez będzie wytrawione idealnie
Właśnie plus jest dla brunoxa w spreju. Łatwiej i lepiej się nakłada. Na pędzelek ścieka.
superja robie coca cola od lat jestem zadowolony + jest rozlewana w polsce
hurra
Super... jesteś zaje*isty.
Przyjedź do mnie i przeprowadź szkolenie, bo jak widać kilkunastoletnia praktyka wyprowadziła mnie co najwyżej do lasu:(
X2
Z naciskiem na to, że niektórzy nie mają pojęcia jak co działa, a opowiadają bzdury, które są podparte ich niewiedzą...
X2
Z naciskiem na to, że niektórzy nie mają pojęcia jak co działa, a opowiadają bzdury, które są podparte ich niewiedzą...
ty za to masz *****iste, studiowałeś chemie i materiałoznawstwo przez 10 lat
:)
Musze sprubować tego brunoxa w spreyu...
:)
Musze sprubować tego brunoxa w spreyu...
Robilem nim u siebie i powiem narazie jest dobrze. Zrobila sie taka fajna powloka.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Ja miałem taki biały płyn od kogoś nie pamietam nazwy wiemze było to niemieckie...nałozyłem na dobrze wyczyszczony kawałek blachy, zostały takie małedziurki z rdza w srodku. Zapewniał mnie ze jak tym to posmaruje i zostawie na 4h zrobi sie czarna klerowna powłoka i po nałozeniu podkładu i farby napewno nic nie wyjdzie. Po 4h zrobiło sie takie czarne i swiecace, nałozyłem kilka warstw podkładu i farby, dosłownie po 4tyg zaczeła wychodzic rdza przez lakier i robiły sie bomble :(
marcin_1993
10-01-14, 23:28
Nie ciśnij go tak, pomaga na forum, posiada sporą wiedzę po co szukać podziałów.
Dinitrol RC900
czyli dno...
Ciekawi mnie jak można napisać ponad 4tys. wypowiedzi, a z tego nie wiem czy udało Ci się 500 napisać z sensem czy komuś pomóc, w większości to są bzdury i chyba nie ja tylko to zauważyłem, z takimi wypowiedziami to lepiej przenieś się na forum BMW, tam jest podobny poziom reprezentowany...
Czy ktoś z was nakladał brunox natryskowo-pistolet? Pytam bo mam tego dużo ale w butelce.
Wysłane z galaxy ;)