PDA

Zobacz pełną wersję : jaki środek na rdzę bez czyszczenia

no_name21
08-01-14, 13:35
Witam, wziąłem się za blacharkę w mojej hondzie civic z 93r. i mam pewien problem otóż zgniły mi górne części progów które wspawam nowe, a dolne części są w miarę zdrowe tzn. od spodu przeczyściłem nalot z rdzy (tylko w jednym miejscu na każdym progu był:)) i przeszlifowałem, ale w środku jest pełno rdzy( którą stamtąd usunę) z górnych części i dolne części zardzewiały a nie ma tam dostępu żeby to wyczyścić z tej rdzy. Moje pytanie brzmi czy jest taki środek który zatrzymałby tą rdzę żeby nie gniło dalej? bo trochę szkoda rznąć pół auta.

Karpiczek
08-01-14, 13:50
Jest środek Brunox, ja używałem jak na razie nic nie wyłazi. Są jeszcze fertan i podobne. Co kolejna osoba, to inny środek Tobie poleci.

piotreek23
08-01-14, 18:56
x2 odnośnie brunoxa :)

ma1ster
08-01-14, 19:19
Po co kupować jakieś gówno zagraniczne, jak mamy Cortanin f produkowany przez Organikę...

Jookoozzz
08-01-14, 21:11
Po co kupować jakieś gówno zagraniczne, jak mamy Cortanin f produkowany przez Organikę...
nie polecam,sam to testowałem i nie warte swieczki...nie wiem jak ten brunox

Teksior
08-01-14, 21:34
Również polecam Brunox-a, daje rady naprawde;)

ma1ster
08-01-14, 21:35
nie polecam,sam to testowałem i nie warte swieczki

Wiesz... jak polejesz tym blachę, która już przeistoczyła się w to z czego powstała, to pozdrawiam...

Jookoozzz
08-01-14, 21:45
Nie mowie o nie wiadomo jak zgnitej blasze,tylko delikatniej zalecianej rdza. Bez wyczysczenia nie ma to sensu, ja osobiscie nie wierze w takie wynalazki jak Cortanin f. No i wazne gdzie ta korozja, wewnatrz auta czy na zewnatrz ...

Inside4
08-01-14, 21:53
Brunox jest dobry jeśli nie jesteś w stanie do końca czegoś doczyścić typu malutkie zakamarki.

reaktor
08-01-14, 21:57
Polecam rownież brunoxa tego w sprayu , robiłem nim przewody paliwowe i wyszło bardzo elegancko. Polskiego dziadostwa bym nie ryzykował przy tak istotnej sprawie

ma1ster
09-01-14, 20:01
ja osobiscie nie wierze w takie wynalazki jak Cortanin f

Nie musisz wierzyć, to trzeba zrozumieć... sprawdź jaki skład chemiczny ma cortanin f i dlaczego reaguje on z tlenkami żelaza i co powstaje z tej reakcji...

Myślenie nie boli...

Michał102
09-01-14, 20:25
Polskiego dziadostwa bym nie ryzykował przy tak istotnej sprawie

Co za debilne stwierdzenie.

Robię cortaninem od lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Po 24h blacha jest idealnie wytrawiona.

Niektórzy ino patrzą na metkę skąd jest dany produkt, a pojęcia nie maja jak działa.

no_name21
09-01-14, 20:42
Nie wiem jak ten cortanin(słyszałem o nim różne opinie) ale brunoxa używał mój brat i po wyczyszczeniu i pomalowaniu brunoxem na drugi dzień było rude więc już sam nie wiem... A co sądzicie o podkładzie reaktywnym???

reaktor
09-01-14, 23:43

Robię cortaninem od lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Po 24h blacha jest idealnie wytrawiona.

Niektórzy ino patrzą na metkę skąd jest dany produkt, a pojęcia nie maja jak działa.

superja robie coca cola od lat jestem zadowolony + jest rozlewana w polsce

hurra

można kwasem fosforowym zalać i tez będzie wytrawione idealnie

Karpiczek
09-01-14, 23:46
Właśnie plus jest dla brunoxa w spreju. Łatwiej i lepiej się nakłada. Na pędzelek ścieka.

Michał102
09-01-14, 23:54
superja robie coca cola od lat jestem zadowolony + jest rozlewana w polsce

hurra

Super... jesteś zaje*isty.
Przyjedź do mnie i przeprowadź szkolenie, bo jak widać kilkunastoletnia praktyka wyprowadziła mnie co najwyżej do lasu:(

ma1ster
10-01-14, 12:36

X2

Z naciskiem na to, że niektórzy nie mają pojęcia jak co działa, a opowiadają bzdury, które są podparte ich niewiedzą...

mayday-82
10-01-14, 12:41
Brunox Epoxy :D

reaktor
10-01-14, 18:13
X2

Z naciskiem na to, że niektórzy nie mają pojęcia jak co działa, a opowiadają bzdury, które są podparte ich niewiedzą...

ty za to masz *****iste, studiowałeś chemie i materiałoznawstwo przez 10 lat

Jookoozzz
10-01-14, 20:20
:)

Musze sprubować tego brunoxa w spreyu...

mayday-82
10-01-14, 20:35
:)

Musze sprubować tego brunoxa w spreyu...

Robilem nim u siebie i powiem narazie jest dobrze. Zrobila sie taka fajna powloka.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Jookoozzz
10-01-14, 20:43
Ja miałem taki biały płyn od kogoś nie pamietam nazwy wiemze było to niemieckie...nałozyłem na dobrze wyczyszczony kawałek blachy, zostały takie małedziurki z rdza w srodku. Zapewniał mnie ze jak tym to posmaruje i zostawie na 4h zrobi sie czarna klerowna powłoka i po nałozeniu podkładu i farby napewno nic nie wyjdzie. Po 4h zrobiło sie takie czarne i swiecace, nałozyłem kilka warstw podkładu i farby, dosłownie po 4tyg zaczeła wychodzic rdza przez lakier i robiły sie bomble :(

piroman
10-01-14, 23:05
Dinitrol RC900

marcin_1993
10-01-14, 23:28

Nie ciśnij go tak, pomaga na forum, posiada sporą wiedzę po co szukać podziałów.

Jookoozzz
11-01-14, 18:36
Dinitrol RC900

czyli dno...

ma1ster
11-01-14, 18:44

Ciekawi mnie jak można napisać ponad 4tys. wypowiedzi, a z tego nie wiem czy udało Ci się 500 napisać z sensem czy komuś pomóc, w większości to są bzdury i chyba nie ja tylko to zauważyłem, z takimi wypowiedziami to lepiej przenieś się na forum BMW, tam jest podobny poziom reprezentowany...

Inside4
15-01-14, 06:41
Czy ktoś z was nakladał brunox natryskowo-pistolet? Pytam bo mam tego dużo ale w butelce.

Wysłane z galaxy ;)