PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytan odnosnie Hondy Civic Aerodeck 98 1.8VTi.

Xus
31-03-08, 15:48
pytanie nr 1
wydech!! musze wymienic ostatnia puszke wydechu i jak bylem sie dowiadywac to do aerodeck jest inny niz do sedana bo ktora rura jest dluzsza??
czy podejdzie z sedana do mojej czy nie bo jak mam kupic to moze jakis lekko sportowy by sie udalo. moze jakies aukcje z ebay.co.uk ktory dobry podejdzie bez problemu.

pytanie nr 2
ABS. swieci mi sie caly czas na desce kontrolka abs-u? spawdzalem na drodze abs-u nie ma.
Ogladale czujniki i wygladaja ok(z zewnatrz wyglada ok a i tak nie dzialac moze to wiem)jak spawdzic co jest nie tak domowymi sposobami? czy tylko podlaczenie do kompa pokaze?

pytanie nr 3
ile minut auta chodzi wam na ssaniu?? bo ja mam wrazenie ze u mnie jest to troche za dlugo cos kolo 10min obroty sa kolo 1,5tys czy moze to normalne? termstat??

pytanie nr 4
hamulce tyl mam zamiar wyczyscic i przesmarowac tylnie zaciski i jak bedzie trzeba wymienic gumki czy kupie to bez problemu w servisie czy inny normalnym skelpie z czesciami i jakie sa koszta.

pytanie nr 5
wspomaganie. Mam wrazenie ze dosc ciezko mi chodzi(mam tez mazde mx-3 i w niej chodzi wspomoganie duzo lepiej moze dlatego mi sie wydaje ze jest cos nie tak a hondy tak maja poprostu) ogladalem do okolo pompe i nie widac wyciekow plyn ma kolor wmiare normalny co sprawdzic czy jest ok

pozdro Xus

TeeS1975
02-04-08, 10:44
Ad2. jeżeli świeci się kontrolka, to ABS nie bedzie działał, zrób samodiagnostykę
Ad4. gumki w ASO obawiam się że są razem z prowadnicami w komplecie i nie jest to raczej tanie
Ad5. wymień płyn, to że ma kolor ok nic nie znaczy.

pozdro

maslo1985
02-04-08, 14:24
AD.1.
Wedlug mnie (nie jestem ekspertem, mam tylko 1.8 VTI) tłumik końcowy jest identyczny w Aerodeck Vti i 5D Vti.

AD.3.
Też jakoś długo chodzi mi na ssaniu ale nie zauwazylem zeby chodzila dluzej niz 5 minut. Czasem jak ją troszkę skatuję to po dojechaniu do świateł obroty przez jakieś oł minuty tryzmają sięw granicach 1200.

AD.4.
Jak mialem jeszcze 5D 1.6 '97 dostałem zestaw naprawczy (kapturek do odpowietrznika, uszczelki i gumki na prowadnice) do hamulców w JC AUTO (nie wiem jak z dostepnowscia za granicą) - cena ok 20zł/strona. (zestaw potrzebowałem na przód, więc nawet nie dowiadywałem się o zestaw na tył, ale podejrzewam że jest dostępny poza ASO).

Xus
02-04-08, 15:12
maslo tu jest wlasnie prblem ze sie roznnia 5d jest troche ktrotszy niz w Aero

co do gumek czy ktos mi moze powiedziec przyblizona cena w ASO bo w UK bedzie podobna