PDA

Zobacz pełną wersję : Montaz alarmu 6g

zeus
31-03-08, 14:19
Witam wziąłem sie za montaż alarmu w 6g 3d i napotkałem problem który na początku uważałem za błahostkę. otóż chodzi mi o podpięcie fabrycznego centralnego zamka pod alarm (w alarmie są wszystkie typy sterowania)
Jak sie w niego wpiąć ? i jakie jest sterowanie: impulsowe masa czy jakieś inne ?

MacK
01-04-08, 12:34
impulsy masy

zeus
01-04-08, 16:03
Swietnie :) a jeszcze moze wiesz jak sie wpiac po rozebraniu drzwi widzialem ze kable wchodza do jakiegos ukladu scalonego i niewiem czy kombinowac przed wejsciem czy po wyjsciu i oczywiscie w ktore kable

olszes
07-04-08, 16:06
a ile kabli wychodzi ci z silownika ? jezeli dwa to jeden jest od zamykania a drugi otwierania, natomiast kolejne dwa z centralki ida na 12V, a nastepne na mase.
Bynajmniej u mnie tak było.

Kosciech
07-04-08, 23:50
Kolego w drzwiach kierowcy nie ma siłownika w 6gen. Chyba że miałeś wersje z oryginalnym pilotem. Jeśli nie to bez dołożenia siłownika nie będą się zamykały drzwi kierowcy.

zeus
12-04-08, 14:50
Mam oryginalny centralny zamek i ma on pilota (hondy) a ile kabli wychodzi to musze jeszcze raz rozebrac i zerknac bo nie pamietam czy bylo 2 czy 4 :/

[ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 ]
Dobra rozebralem znowu boczek i od centralki idzie 5 kabli do silownika lewych drzwi podrodze przechodzi przez wtyczke 6pin (5kabli) po rozczepieniu jej gdy daje mase na niebiesko czerwony otwiera prawe drzwi jak na niebiesko bialy zamyka agdy tylko zapne wtyczke zaden rygiel nie reaguje jak sie w ty dziadostwo wpiac??

[ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 ]
P.S. najchetniej chcial bym sie wpiac przy podnozku kierowcy :/

bracho1978
03-03-09, 12:51
I wyjaśnił się temacik bo to samo mam też nie wiem jak podłączyć

BIGer
21-10-10, 11:32
Witam.
Nie chcę rozpoczynać nowego tematu więc podepnę się po ten bo jest najbardziej zbliżony do mojego problemu. W elektryce samochodowej orłem nie jestem ale centralny czy alarm potrafię podłączyć ale nie tym razem. Mam hondę civic aerodeck z 1999r. 2.0 ITD z fabrycznym centralnym sterowanym z pilota na podczerwień (w drzwiach kierowcy jest silłownikbo go słychać) ale autko kupiłem bez pilotów. Podłączyłem alarm wg opisu (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?27480-Instrukcja-pod%B3%B1czenia-alarmu-Civic-VIgen&p=490669#post490669) z małymi poprawkami dotyczącymi głównie kolorystyki przewodów. Problem pojawił się w momencie podłączania alarmu do centralnego zamka. Z alarmu wychodzą standardowo dwa przewody do sterowania centralnym na których pojawia się przez 1 sek. impuls masy. Planowałem je podłączyć do przewodów na których przy zamykaniu / otwieraniu pojawia się masa. Odnalazłem te przewody w białej złączce tuż za podnóżkiem jeden czerwony z białym paskiem drugi czerwony z niebieskim. Ten sposób zawsze się sprawdzał ale niestety nie tym razem - podanie na te przewody impulsu masy nie wywołuje żadnej reakcji centralnego zamka. I tu pytanie czy jest możliwość wpięcia się centralny zamek bezpośrednio z alarmu a jeżeli tak to jak? Czy jak doczytałem się na forum czeka mnie wymiana centralki sterującej (a tego wolałbym uniknąć)?

lopi83
22-10-10, 10:58
jak chcesz się wpiac przy podnóżku to wyciągnij centralkę fabryczna i podłącz siłowniki pod alarm, ja tak mam, nie działa wtedy centralny z kluczyka ale z pilota jest ok.

Pili
29-08-12, 22:00
Czy ktoś rozwiązał ten problem. też chciałbym mieć centralny zamek zarówno z pilota jak i z kluczyka, ale nie da rady tego zrobić z fabryczną centralką.