PDA

Zobacz pełną wersję : Przyciemnianie szyb co i jak

cin1
30-03-08, 16:48
Witam mam takie pytanko jak dobrze przyciemnic tylne szyby. Pare miesiecy temy kupilem folje na allegro i zaczolem ja kleic. Dzialalem zgodnie z instrukcja zwilzylem folje szybe, wyciskalem wode spod niej ( mam hb 94) ale na tylnich bocznych szybach nie moglem dobrze jej wycisnac robily szie bomble, wynika to chyba z tego ze szyba ma taki ksztalt. Moje pytanie jak to zrobic zeby bylo dobrze( moze podgrzac suszarka) albo gdzie we wroclawiu zrobia mi to za rozsadne pieniadze> Pozdrawiam

kocelcivic
30-03-08, 21:50
boczne to wiem ze nie jest az tak trudno...ale tylną przyciemnić to prawdziwe mistrzostwo swiata...

sublove
31-03-08, 09:20
przyciemnianie folią to jest mistrzostwo świata :kirczak:

cbool67
31-03-08, 16:37
dla kogos kto sie zna to nie. Dac do zakladu i po sprawie. zrobia ze 450zl calos i czlowiek happy.

majchas
31-03-08, 21:46
rzeczywiscie przyciemnienie tylnej szyby w hb to taki problem? a jakby wyjac cala szybke... nie przyciemnialem sobie szyb (jeszcze) ale tak sobie to wyobrazam...

kocelcivic
31-03-08, 22:48
sublove to wyjmij szybe i przyciemnij sobie domowymi sposobami nie robiac bąbli pomarszczeń itp... jestem praktycznie pewien ze to praktycznie niewykonalne... nawet profesjonalne firmy biora podwojnie za ta szybe bo jest ona baaaardzo trudna do przyciemnienia...

majchas
01-04-08, 09:09
wiesz... nie mam doswiadczenia w tych sprawach a zainteresowalem sie bo sam chce sobie przyciemnic szyby. Myslalem, ze dam rade zrobic to sam zeby uniknac wysokich kosztow, ale z tego co piszesz to moze rzeczywiscie bedzie lipa... no nic, mam jeszcze czas to cos wykombinuje

piroman
01-04-08, 10:21
A ja będę próbował sam przyciemniać bo już tak mam że jak czegoś nie spróbuję i się nie przekonam to nie daję za wygraną, a biorąc pod uwagę ceny folii na allegro to w razie czego i tak wiele nie stracę :d

majchas
01-04-08, 15:31
no ja tez sie z tym zamierzam, ale poczekam jeszcze troche zeby cieplej troszku bylo bo znowu mroz idzie z UK :P

aha... jak ktos ma jakies namiary na porzadna, nieblaknaca folie to wrzuccie tutaj :)

cbool67
02-04-08, 18:24
i mówić tępakom, aby nie robili sami bo i tak spierdzielą to biorą sie za to i tak. Powodzenia naiwniacy.

maciej29
02-04-08, 20:24
i mówić tępakom, aby nie robili sami bo i tak spierdzielą to biorą sie za to i tak. Powodzenia naiwniacy.

czy ktoś cię tu obraza ? powstrzymaj swój język

remi1985
02-04-08, 21:25
Z bocznymi szybami to nie ma az takiego duzego problemu. Troszke zabawy i cierpliwosci a wszystko sie uda. trzeba obserwowac jak ta folia sie uklada i zeby nie zostaly zadne pecherzyki powietrza... Ja sam to zrobilem! A moze mi sie po prostu udalo...heheh
a tylna szyba to jazda na maksa!!!jade do specjalisty bo nerwy mi puscily... Milej zabawy zycze