PDA

Zobacz pełną wersję : CRX del Sol - automatycznie wysuwana antena od radia - jak wyłączyć

nowhereman
18-11-13, 20:35
Cześć, od około tygodnia jestem posiadaczem CRXa z 1996r. Dzisiaj podłączyłem radio i okazało się że wraz z uruchomieniem radia (bez znaczenia czy w trybie USB czy Tuner) wysuwa się automatycznie antenka. Z radia nie korzystam, więc całkiem mi to nie potrzebne. Dodatkowo antenka się zacina, powodując 'rzężenie' silniczka. Czy jest prosty sposób na odłączenie zasilania tego mechanizmu wysuwającego? Spotkałem się z opinią, że jest to połączone ze sterowaniem radia i odłączenie antenki to skomplikowana operacja. Czy ktoś z Was się z tym problemem spotkał i potrafi coś poradzić? Ponownie zaznaczę, korzystam praktycznie tylko z USB, więc antenka nie jest mi potrzebna.
Z góry dziękuję za pomoc!

Seba27
18-11-13, 20:46
Wez upier*** kabel sygnalowy pod tapicerka w bagazniku i po klopocie - tyle w tym komplikacji.
Albo zaloz sobie zwykla antene, albo przerob ja sobie na stale zasilanie z wsowaniem i wysowaniem na guzik
- nie wiem co ci jeszcze napisac - nic tam trudnego nie ma :)

motomaniak1988
18-11-13, 21:04
przy wyjsciu z radia jest tez przewod od sterowania auto anteny wystarczy go odłaczyc :P

Seba27
18-11-13, 21:07
przy wyjsciu z radia jest tez przewod od sterowania auto anteny wystarczy go odłaczyc :P

Ale do tego trzeba wyjac radio - a np. u mnie z tym byl najwiekszy problem stad uje*anie kabla przy antenie z bagaja ;]

motomaniak1988
19-11-13, 09:24
Każdy robi jak uważa i jak mu wygodniej ;)

woocasch
20-11-13, 20:46
przy antenie z tyłu powinna być wtyczka i wystarczy ją wyciągnąć - chyba najprostrze i najmniej inwazyjne rozwiązanie ??