PDA

Zobacz pełną wersję : Zamknięte kluczyki w aucie [HONDA EM2]

pacio20
16-11-13, 16:17
Witam.
Szkoda, że muszę się z Wami powitać takim postem, ale właśnie zatrzasnęły mi się kluczyki w Hondzie Civic Coupe VII wersja po lifcie. Nie wiem, jak sobie z tym poradzić, zwłaszcza, że jest środek weekendu i na wezwanie ewentualnego fachowca od otwierania może być za późno.

Myłem sobie samochód pod blokiem, kluczyki zostawiłem w stacyjce, a stacyjkę przekręciłem na pierwszą pozycję, aby grało radio. Po jakichś 15 minutach nagle mrugnęły mi kierunkowskazy... Potem to już zostało przeklinanie na własną głupotę, że po kupnie nie dorobiłem zapasowego kluczyka, bo dostałem jeden komplet. :mad:

Czy macie na szybko dla mnie jakieś rady? Może na pw.

Obecnie jestem w Krakowie jakby ktoś mógł pomóc...

Czekam na Waszą pomoc!

krzysiek87
16-11-13, 16:41
Tak na szybko jedyny sposób,który sam kiedys stosowałem .Odchyl lekko górną krawędz drzwi włoż coś tylko delikatnie by nie obedrzeć drzwi (wszystko przez szmatki -uwaga na lakier) i naszykuj sobie drut giętki-wygięty na końcu ,próbuj cyngiel od drzwi zachaczyć. Sam tak otworzyłem ostatnio .

pacio20
16-11-13, 17:20
Musiałem wezwać speca od zamków, bo nie mam w wynajmowanym mieszkaniu żadnych narzędzi praktycznie. Koszt 100-130zł :( Czekam na niego i zobaczymy, ile mu to zajmie.
Ciekawe, dlaczego się zamknął zamek, jeżeli kluczyk w stacyjce przekręcony i radio cały czas gra. Swoją drogą mam nadzieję, że mi nie padnie aku.

Edit:
Koszt 130zł. Zrobili dokładnie tak jak mówiłeś: poduszeczki pompowane między drzwi a słupek, zakrzywiony drut i gotowe. Dzięki za pomoc!