PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze zmianą lamp z żarówki h4 na żarówki h1 , gaśnice światła. em2

misiekk1987
15-11-13, 20:54
Witam
Mam małą łamigłówke
Kupiłem pompy soczewkę we do civic em2 2001
We wcześniejszych lampach miałem żarówkę h4 a teraz mam dwie h1, jedna do długich druga do krotkich
I tu się zaczęły schody, popodlaczalem wszystko i gdy mam zapalone krótkie światła i przełączenie na długie krótkie gasną.
Szukam juz z dwa dni i znalazłem opisy do wielu samochodów jak sobie z tym poradzić ale nie mogę znaleźć do mojego civic, spotkał się już ktoś z was z tym problemem? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę

Chipsy2
16-11-13, 11:34
www.google.pl
temat jak najbardziej normalny ponieważ w h4 po przełączeniu na drogowe włókno mijania jest wygaszane
opcja szukaj nie gryzie i na tym forum ktoś przerabiał ten temat w przypadku 5 generacji

misiekk1987
17-11-13, 06:33
Owszem gogle już przekopałem i znalazłem rozwiazanie z przerobieniem manetki ale do golfa, forda, peugeota ale do civica nie mogę znaleźć. Wiem ze jest tez opcja z przekaźnikami ale problem jest taki ze obecnie jestem w holandi i nie za bardzo gdzie mam kupić przekaźniki wiec opcja z przerobieniem manetki jest w sumie najlepsza tylko ze nie wiem czy to wyglada tak samo mniej wiecej jak w innych samochodach ?

Chipsy2
17-11-13, 10:01
bez przekaźników nie kombinuj bo najprawdopodobniej po niedługim czasie manetka tego może nie wytrzymać
nie jestem pewien ale obstawiam że w EM2 jest jak samo jak w IV , V i VI generacji cały prąd płynie przez manetkę i styki są tam bardzo obciążane a dokładając im na raz drogowe i mijania to już całkiem kiszka

misiekk1987
17-11-13, 10:14
Ok
wiec musze pokombinowac z przekaznikami
wiec pytanko jakie to musza być przekaźniki czy takie beda ok ? http://www.e-connectors.pl/pl/p/Przekaznik-samochodowy-12V/539 ?

Chipsy2
17-11-13, 15:08
całkiem okej dokup jeszcze do niego podstawki żeby mocowanie przewodów było pewne i będzie jak najbardziej okej