Zobacz pełną wersję : Grzeje sie po wymianie Uszczelki pod głowicą ,Termostatu...
Witam Panowie niedawno wymianiłem uszczelke pod głowicą termostat.Wyjezdzajac od mechanika wszystko było ok..łącznie przejechałem jakies 100km i wywaliło mi temppociagając za sobą wywalenie płynu z zbiorniczka wyrownawczego..odrazu zgłosiłem sie do tego samego mechanika powiedział ze moze znowu termostat szwankuje wienc kupiłem nowy wymieniłem.i nic to nie dało..znowu sie grzeje...co mam zrobić??wina mechanika?? załamany jestem kosztami naprawy mozliwe ze znowu uszczelka pod głowicą ie przepaliła dodam ze gdy tylko temp siegała na czerwone pole gasiłem auto i tak moze łącznie z 4 razy a teraz juz nim nie jezdze...czyzby odrazu miala uszczelka sie przepalic??czy wina mechanika coś spartaczył?? Pomocy
skolopendra
15-03-08, 11:51
czyzby odrazu miala uszczelka sie przepalic?
a ile zainwestowałeś w tą uszczelkę ?? podejrzewam że nie jest ona z aso :agent:
łącznie mechanik mnie 500stow skasował..sama uszczelka nie wiem ile kosztowała ale mowił ze jakas lepsza..Ale czy mozliwe zeby to znowu uszczelka?? czy mozna ja tak szybko przepalic?
łącznie mechanik mnie 500stow skasował..sama uszczelka nie wiem ile kosztowała ale mowił ze jakas lepsza..Ale czy mozliwe zeby to znowu uszczelka?? czy mozna ja tak szybko przepalic?
uszczelka moze nie była njlepsza
do tego ciekawe czy głowica splanowana-jezeli nie to mozliwe, ze od razu (nadal) ciśnienie gdzies idzie...
ale generalnie to mechnik żle zrobił i on powinien poprawiac na swój koszt.
Głowice ponoć Planował ale śrub nie wymienił nie wiem czy jest to konieczne..ale wytłumaczcie mi czy mogła sie przepalić po zaledwie 3 razach gdy wskazowka temp osiagneła czerwone połozenie czy to tak szybko sie przepala??
skolopendra
15-03-08, 21:25
ale śrub nie wymienił nie wiem czy jest to konieczne
może nie konieczne ale zalecane ,(cena ich jest zabójcza )
dowiedz sie koniecznie co to była za uszczelka i ile kosztowała
czy mogła
mogła
do tego termostat ktury mialem wymieniony wykreciłem i zrobiłem test w gotujacej sie wodzie i otworzył sie normalnie..czyli co o tym wszystkim mam myśleć??
To, ze mechanik spartaczyl robote i ma ci naprawic na swoj koszt bo uszczelka puscila.
na przyszlocs - najlepiej samemu kupowac czesci i zawozic + miec dobrego zaufanego mechanika.
Dominik_bb
16-03-08, 19:27
moze głowica jest peknieta splanował dał nowa uczelke i kapa sprawdzenie szczelnosci kosztowało by ok 50zł przy tym planowaniu
łącznie mechanik mnie 500stow skasował..
Wow jaka cena, zapłaciłeś 50000pln za wymiane uszczelki ;) ??
słowiem mówiać. Wracaj do mechanika niech ci naprawia ponownie-gwarancyjnie
słowiem mówiać. Wracaj do mechanika niech ci naprawia ponownie-gwarancyjnie