PDA

Zobacz pełną wersję : montaż pasów szelkowych

Mata
13-03-08, 18:43
czesc. mam wielce nurtujące mnie pytanie. szykuje sie do kupienia kubełków do mojej Hanki i mam mały problem. do czego przypinamy pasy? do codziennej jazdy chyba trzy punktowe będą dobre. wiem, że mogę chyba wpiąć się w zapięcie tylnych pasów. dodam, że z tyłu jest normalnie kanapa i jeżdzą na niej pasażerowie :) czy ktoś wie jak to można rozwiązac?? pozdrawiam. a i nie odrazu z góry uprzedzam, ze nie będą do recaro z itra tylko typowe kubełki.

Pati
13-03-08, 18:53
nie ma opcji zeby miec szelki poprawnie zapięte i uzywac tylnej kanapy w 3d. albo albo.

Mata
13-03-08, 19:35
czyli jesli chce byc zapiety w szelki to musze sie podpiąc pod zapinanie tylnych pasów tak??

A rozwiązanie z rozpórką. widziałem gdzieś fotki rozpórki ktora idzie nad podłogą, wtedy nie przeszkadza ona pasażerom bo jest blisko tylnej kanapy a mocowanie szelek jest tuż przy podłodze, tak, że pas "idzie" między ich nogami. tylko gdzie dostane taką rozpórkę?

Pati
13-03-08, 19:43
nie montuje sie pasa ramionowego pod przednim fotelem

Mata
13-03-08, 21:37
nie mowie o montazu pod fotelem. poprostu pas wychodzący z fotela, po przejsciu w jedną część zamontowany jest tuż przy podłodze. tylko czy takie rozwiązanie jest bezpieczne i czy zdaje egzamin.

!markos
13-03-08, 21:57
nie jest i nie zda egzaminu.

Mata
13-03-08, 23:09
ok. czyli poprostu dla 2 osob szelki a jesli więcej pasażerów to zwykłe pasy. dziękuje za odpowiedzi

kurgan
14-03-08, 09:37
wywal kanape! :) badz twardy!