Zobacz pełną wersję : pomocy !!!!!!
Witam!
w mojej ej9 mat taki problem, okazało się, że przedni prawy dolny wachacz był skrócony po tym jak auto wjechało w duży krawężnik. mechanik wymienił mi wachacz i okazuje się, że koło jest krzywe. tzn dolna część koła wychodzi na zewnątrz i niema równych odległości między prawa i lewa strona koła do błotnika. mechanik mówi że jest to wina krzywego wózka....(dzisiaj zamówiłem). macie może jeszcze jakieś teorie?? jeżeli ktoś potrzebuje zdjęć po uderzeniu w krawężnik to wrzuce.
Ja bym pojechal do mojego czlowieka od zbieznosci i bym sie dowiedzial.
Zdjecia nie wsadza lyzki pomiedzy bude a galki czy wachacze i nie pokaza co jeszcze sie wyyebalo.
Krzywy wachacz gorny, dolny, peknieta sprezyna, wylany amortyzator, wyrabany sworzen czy galka itd. Czy ten "mechanik" zagladal wogole pod to auto czy stanal obok i zapowiedzial cos na zasadzie - "Panieee, to bedzie pompa" ?
Przyjedz autem to ci powiem - z opowiesci moze byc wszystko co sklada sie na prawa strone zawieczenia wlacznie z pogieciem budy (mocowanie MCpersona) naprawde moglo stac sie wszystko
(mocowanie MCpersona)
Tak ku ścisłosci w civic-u nie ma Mcpersona
Tak ku ścisłosci w civic-u nie ma Mcpersona
Ehhh :) trudno sie mowi, niemniej gdniazdo sie moglo polozyc pod maska a to mialem na mysli - mea kulpa
Meritum bylo takie ze wszystko sie moglo spierniczyc :)
buda jest ok, sworzeń też wymieniony, amortyzator ma 78 % sprawności...
motomaniak1988
31-10-13, 00:06
skoro wachacz byl skracany to sanki najprawdopodobniej dostały strzała ale mozna sie jeszcze przyjrzec kilku elementom takim jak gorny wachacz zwrotnica i spręzyna czy nie jest napewno pęknieta
na logike to wina leży w wózku bo gdyby górny wachacz był krzywy to doł koła nie wychodziłby. podczas jazdy tez nie słychać zeby cos działo sie ze sprężyną....dzisiaj bede wszystko wiedział...mam nadzieje :) już wiem dlaczego auto było tak tanie, ale za to fajne wyposażenie no i na szczęście zaprzyjaźniony tani mechanik :)
zazwyczaj rzy strzale krzywi sie dony wachacz i koncowka drazka kierowniczego i u Ciebie wyglada na to ze musisz jeszcze koncowki wymienic i zrobic zbierznosc a bedzie ok
zazwyczaj rzy strzale krzywi sie dony wachacz i koncowka drazka kierowniczego
Dokładnie to samo miałem ostatnio w co prawda angielce ale zasada ta sama
Wahacz górny zmieniony do tego końcówka i po zbieżności wszystko ok