PDA

Zobacz pełną wersję : EG4 przygasa

minicon
30-10-13, 19:33
Witam,

Ostatnio pojawił się problem z moją hondą civic Vgen D15B2. Rano odpala normalnie jednak po dodaniu gazu przygasa. Momentalnie spadają obroty i słychać jak by "dududu" cięzko opisać. Np. na całkowicie zimnym silniku mogę dodać to około 1600tyś obrotów i przygasa. Jak pochodzi chwile to już mogę do jakiś 2tyś. i tak z każdą chwilą coraz więcej. Na ciepłym problem zanika.
Dodam jeszcze że miałem te objawy jakiś miesiąc temu przez około 4 dni i problem znikł i wszystko ładnie chodziło. Wczoraj też bez problemu a dziś rano znów, ledwie chciałem ruszyć to już przygasał i jak puszczam pedał gazu to chodzi sobie bez problemów na wolnych obrotach.
Cały aparat już wymieniłem, wieczorem po otwarciu maski dyskoteki nie mam.
W czym tkwi problem ??

minicon
31-10-13, 06:32
jest szansa że ktokolwiek coś pomoże ?

Genax
31-10-13, 09:09
Po pierwsze kolego nie gazuje się na zimnym silniku.... masz gaz? Wyczyść krokowca i poszukaj na forum podobnych tematów bo z obrotami jest i lch multum... poza tym na zimnym obroty jak 1600 powinny same wskoczyć na ssaniu

minicon
31-10-13, 09:38
Kolego nie gazuje na zimnym tylko chce ruszyć, a jak mam jechać gdzie max mogę mieć 1.6 tyś obrotów ? czym bardziej się nagrzewa tym więcej obrotów załapuje przed przygasaniem. Gazu nie mam. Krokowy był niedawno czyszczony.
Tematów jest multum i multum czytałem jednak żaden nie pokazuje moich objawów.
Może to być powiązane z przepustnicą ? podciśnieniem ?

ehaa2
02-11-13, 11:25
według mnie coś paliwo może nie dochodzić - gdy go palisz. kolegał miał podobnie w gaźniku .. wydaje mi się że ten sam przypadek.