PDA

Zobacz pełn± wersję : wycieraczki

adamwo
10-03-08, 14:36
Witam , dzisiaj rano jak wlaczylem wycieraczki cos walnelo w nich i przestaly dzialac, silnik slychac ze pracuje, co nalezy wymienic ?

virusek
10-03-08, 15:40
W którym modelu Hondy?
Może odkręcił sie korbowód od silnika?
Trochę to takie wróżenie. Podaj więcej szczegółów.
Pozdr

Motyl
10-03-08, 16:41
pekl (pu¶cił) plastikowy trzpień, dlatego słyszałe¶ "walnięcie"

trzeba odkręcić wycieraczki, odkręcić i zdj±ć plastik na podszybiu i ukarze nam się silnik wycieraczek. Od silnika odchodz± pał±ki, które to połaczone s± ze sob± plastikowymi trzpieniami. Trzpień padł i dlatego nie działa.

Ja niestety nie znalazłem nigdzie takiego plastikowego elementu i kupiłem cały pał±k.
Generalnie można kupić używkę, bo przypadki takiej usterki nie s± częste.

adamwo
10-03-08, 19:43
jest to model 5 gen, wycieraczki mozna reka poruszyc obydwie naraz chodza wtedy.
dzieki za info

virusek
11-03-08, 09:14
Jeżeli chodz± obie to stawiam na poł±czenie gdzie¶ koło silnika, ale jak jest napisane wyżej zdejmij ten plastik na podszybiu i wszystko bedziesz widział. Używek jest sporo na allego, choć ceny różne. Acha przy zdejmowaniu podszybia uważaj na spinki (ja dwie połamałem) Dobrze jest od razu wymienić uszczelnienie. Gdzie¶ na forum jest dokładny opis :szukaj:
Życzę powodzenia

bsh
12-03-08, 09:48
ja mialem to samo, jak reka popchnac to 1 cykl dzialaja, przyczyna byly wyrobione plastikowe laczniki. Rozwiazanie:

trzeba odkręcić wycieraczki, odkręcić i zdj±ć plastik na podszybiu i ukarze nam się silnik wycieraczek. Od silnika odchodz± pał±ki, które to połaczone s± ze sob± plastikowymi trzpieniami. Trzpień padł i dlatego nie działa.

mozesz probowac to jakos ratowac ale ciezko bedzie bo to po prostu nie trzyma juz tak jak powinno i problem bedzie wracal wiec:

Generalnie można kupić używkę, bo przypadki takiej usterki nie s± częste.