Zobacz pełną wersję : Głośniki 6x9, a tylna półka w coupe
Czy ma ktoś może jakiś sposób na to, żeby półka ta nie latała i, żeby jakość dźwięku była trochę lepsza? Jak wiemy tylna półka to najgorsze miejsce na głośniki.
Może wygłuszyć jakimiś matami :). Ja planuje u mnie w sedanie spróbować to zrobić, ponieważ głośniki są zamontowane w metalowej półce i tyko podłożyłem pod głośniki paski gąbki.
Jest proste rozwiązanie, dobrze zamontować półke, dac dystanse pod głośniki i nic nie lata.
Jest jeszcze lepsze. Zrezygnować z nich w półce i zrobić dobrze drzwi matami oraz można się pokusić o biamping przedniego zestawu z samego radia
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Jest jeszcze lepsze. Zrezygnować z nich w półce i zrobić dobrze drzwi matami oraz można się pokusić o biamping przedniego zestawu z samego radia
bi amping ma sens tylko wtedy kiedy mozesz to precyzynie ustawić, no chyba ze kolega ma wypasione radio - to wtedy mozemy rozmawiać - inaczej nie ma to sensu, chyba że bi amping z wzmacniacza - nawet najgorszego bedzie lepszy niz z samego radia.
Niby tak, ale zawsze trochę się doreguluje same cyki ich poziom itp, w każdym razie i tak lepiej zasilić sam przód niż wszystko z radia i to jeszcze tylne głośniki, chyba że ma tylko coś słychać z tyłu
Moje radio daje radę zasilając przód i tył. Sam bylem zdziwiony, ze tak dobrze grają. Mój jedyny problem to ta czasem latajäca półka przy basie. Spróbuję dać coš pod głośniki i wzmocnić półkę
Skąd wiesz że daje, na ucho czy może podłączyłeś wzmacniacz zamiast radia i nie było różnicy, a może aktywne obciążenie pod radio i pomiary radia były ?
Wiem że gra , tzn stara się wydawać dźwięki z głośników
Nie podłączałem wzmacniacza ale na przodzie mam głośniki apline spg-cs17, a z tyłu zamontowałem wczoraj głośniki alpine 6x9 SPG-69C3 i to jak grają w zupełności mi wystarczy. Auto mam zamiar za jakiś czas sprzedać dlatego nie będę inwestował w wzmacniacz i tubę na kilka miesięcy. Bass jest mocny i jakoś dźwięku jest super :)
Z tylną półką jest zawsze rzeźba. Niektórzy rozwiązywali ten problem raz na zawsze wstrzykując piankę poliuretanową niskoprężną między półkę a blachę, ale to trochę patologiczne rozwiązanie. Bardziej ludzkie to upchanie tam pianki takiej jak pod panele, i wygłuszenie taśmą piankową wszelkich łączeń na których brzęczy.
#up
Bardzo dobry pomysł. W następnym tygodniu się z tym pobawię.
http://www.youtube.com/watch?v=1aIpZJSJp2Y&feature=c4-overview&list=UU9zzfN-PcdTp2CnXane7ZfA
Tak grają :P
http://www.youtube.com/watch?v=1aIpZJSJp2Y&feature=c4-overview&list=UU9zzfN-PcdTp2CnXane7ZfA
Tak grają :P
akurat wrzucanie filmiku z nagranym dziwekiem jest totalnie bez sensu. bo ja np uslyszalem jak gra moje 5.1 na beznadziejnej jakosci filmie...
wazne ze tobie sie podobają jak grają ;)
Wiem wiem ale myślałem, że może coś tam będzie słychać :D
bartek.synth
20-01-14, 12:45
Ile dałeś warstw tej gąbki?
Jedna warstwa na jeden głošnik 15x10cm i nic nie trzeszczy. Osłonki głośników przykręciłem bo one lubiły też latač.