PDA

Zobacz pełną wersję : problem ze stylingiem :(

jacek147
28-02-08, 10:54
Sorka na wstępie jak popelnie oftopa ale nie moglem znaleść nic co mi pasowalo wiec pytam :)

Moja Hania dostala niedawno w "pupe", jej sexi tyleczek ;) (buda coupe) razi okrutnie pokiereszowany zderzak i obita klapa bagaznika :( To napewno musze zrobić i w tym miejscu moje pytanie czy zanczie jakiegoś dobrego speca który dobierze lakier i pomaluje moją maleńką po naprawie ? Sprawa nr 2 chcę usunąć wgniecenia w błotnikach są małe ale jednak je widac szukam jakiejś firmy która mi to wypchnie na ładnie. Słyszałem coś o jakiejś firmie która likwiduje wgniecenia po gradobiciach itp. ewentualnie coś w tym stylu. Naprawa "klasyczna" - blachaż i lakiernik to troche droga opcja dla mnie pozatym czasochłonna szukam czegoś szybszego. Co proponujecie :hinczyk:

kpopis1
29-02-08, 10:24
Jesli masz zderzak "okrutnie pokiereszowany" to musisz szukac nowego. Wgnicenie na klapie byc moze da sie naprawic. Co do lakieru to problem tkwi w technice prowadzenia naprawy. Kolor bardzo rzadko kiedy wchodzi idealnie - trzeba cieniowac sasiednie elementy. Jak oddasz auto do lakiernika to zastrzez ze chcesz zeby cieniowal. Ja biore w moim zakładzie biore dodatkowo 100zl - 150zl za cieniowanie elementu wiec przewiduje ze nie powinni cie duzo wiecej skasowac.Jesli masz ciemny kolor to czesto cieniowanie nie jest konieczne.
Dobór lakieru mozesz zlecic lakiernikowi albo sam podjechac do mieszalni. Wez lakier dobrej firmy np. DuPont (ja z tego korzystam - dobra pasowalność )PPG, Glasurit, Standox). Musisz liczyc okolo 200-300 ml na element.