PDA

Zobacz pełną wersję : pompa hamulcowa ek4

a4tech33
27-09-13, 15:59
Witam!

Ostatnio siadla mi pompa i mam problem. W mojej okolicy nigdzie nie maja owej pompy (intercars, inter team, i inne tym podobne), o repraturkach nie mowiac. Przeszukiwalem internet, forum, i kilka informacji znalazlem. Wiem, ze mam pompe 15/6, i bedzie pasowala pompa od preludy 2.2. Jest ona co prawda jedno calowa, ale podobno pasuje. Z tym, ze nie chce kupowac uzywki, bo moze znowu "poleciec". Nowa tez srednio mi sie widzi, po pierwsze koszta, po drugie i co najwazniejsze trwalosc. Po przygodach z pompa sprzegla, nauczony jestem tego, ze repraturki to lepszy pomysl. Dlatego tez szukam pomocy- jakie repraturki pasuja do mojego samochodu? Po katalogach nic oczywiscie nie ma. Najlepiej jak by ktos ogarnal mi nr katalogowy owych repraturek.

TomiNeo
27-09-13, 17:12
Pompę masz 15/16. Jeszcze niedawno widziałem te zestawy na alledrogo, poczekaj może się pojawią 25zł chyba kosztował.

a4tech33
28-09-13, 01:17
dzieki za odpowiedz, ale niewiele mi to pomoglo ;) to, ze 15/16 pompa jest o pisalem wczesniej. pompa na pewno nie jest ani lucas ani nissin cos w stylu findlex? nie pamietam. chyba skonczy sie na tym, ze kupie serwo z pompa 1 cal z pralki czy innego accorda...

a4tech33
01-10-13, 20:56
widze, ze kazdy ma zerowa wiedze na ten temat. do tej pompy findlexa czy jak jej tam 15/16 po prostu nie ma repraturek! znalazlem niby po rozmiarze, wiekszosc gumek pasowala. wydawalo sie tak. po rozebraniu pompki, wydawalo sie, ze do polowy jej gumki z zestawu autofrena pasuja, a do drugiej czesci... no coz, troche za male. weszly za lekko co wrozylo niepowodznie. Jednak przepuszcza i niestety trzeba zaopatrzec sie w uzywke, badz kupic nowa, ale 1 calowa pompe od prelude, bo zadna inna nie pasuje. Ani intercars ani autoland ani interteam nie maja praktycznie skatalogowanych czesci do hondy. a do mojej to juz wgl... pisze to dla potomnych.

janekb84
01-10-13, 21:11
mozesz numer katalogowy podaj tych gumek co kupiłeś?

a4tech33
02-10-13, 00:18
w warsztacie jest pudelko, jutro podam ewentualnie. po katalogu wpisane to bylo jako zestaw do 1.4, 1.5, 1.5 94-97 rok z tego co pamietam :) a moge sie zapytac po co chcesz ten numer? :>