PDA

Zobacz pełną wersję : Silnik skacze przy niskich obrotach

Buder
26-02-08, 20:46
Witam, od jakiegoś czasu jak rozgrzeje silnik i stoje np. na światłach, silnik zaczyna skakać całe auto zaczyna drgać i chodzi trochę jak traktor jak tylko ruszę jest ok. Powiedziano mi że to pewnie świece, wymieniłem i dalej to samo. Czeka mnie wizyta u mechanika, może ktoś coś wie na ten temat. Nie wiem na jaki wydatek się szykować. POMOCY :piwo2:

skolopendra
26-02-08, 20:52
jakie to autko masz chłopczyku ??

uzupełnij profil :zasady:

Buder
26-02-08, 21:00
HONDA CIVIC V 92 1,5 16V. Nie wiem gdzie znaleść opis swojego silnika, w dowodzie rejesrtracyjnym mam tylko numer nadwozia.

skolopendra
26-02-08, 21:15
wartało by zacząć od przeczyszczenia silniczka krokowego, i przyjrzenia się alternatorowi ,może już nie wydalać ,jak się to nasila po zapaleniu świateł

opisy czyszczenia znajdziesz na forum

Buder
27-02-08, 09:24
Dzięki za pomoc, w piątek mi autko przebadają, problem w tym że nie mam zaufanego mechanika. Posiadam HONDĘ pół roku, z tego co wiem to wszystko w niej jest pozmieniane. Ja jestem kompletnym laikiem samochodowym, ci co się znają strasznie się jarają tym autem, dopiero poznaje co kupiłem. Zmierzam do tego czy jest jakiś specjalista do CIVICów na dolnymśląsku. Mam jakieś neony, które nie działaja. Również jakiś tajemniczy przycisk ala NOS z filmów. Chciałbym oddać w dobre ręce, żeby wiedzieć czy inwestować w nią siano. Pozdrawiam BUDER